Başbakan, ailesiyle birlikte Somali'ye gidiyor

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Dış politika romantizm üzerine kurulmaz." diyen CHP liderine sert tepki gösterdi. Erdoğan ailesiyle birlikte Somali'ye gideceğini duyurdu.

Başbakan, ailesiyle birlikte Somali'ye gidiyor
Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye'deki katliamı önlemeye çalışan hükümete ağır ithamlarda bulunan anamuhalefet partisine sert çıktı. Başbakan, Türkiye'nin Şam yönetimine yaptığı son uyarılar için 'romantizm' nitelendirmesinde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu" href="https://www.beyazgazete.com/kemal-kilicdaroglu.html">Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'gaflet' içinde olduğunu söyledi. Erdoğan, "Üstelik bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Şam'da Esed ile görüşme halindeyken söylüyorlar. Yazıklar olsun." dedi.

CHP sözcülerinin yaptığı 'taşeronluk' suçlamasına da atıf yapan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun götürdüğü mesajın Türkiye'nin kendisine ait olduğununın altını çizdi: "Dışişleri Bakanı'mız bölge hakkındaki projeksiyonumuzu iletirken bakanımızın oraya Türkiye'nin değil de başka bir ülkenin mesajını götürdüğünü iddia etmek bir büyük gafletin değilse şifa bulmaz bir cehaletin ilanı değil midir?

AK Parti iktidarı bugüne kadar sadece gittiği her yere aziz milletimizin mesajını götürmüştür, başka hiçbir iradenin değil. Ama bunlar kendilerini aynada görüyorlar, çünkü yıllardır bunlar bunu yaptılar. Bu ülkenin iktidarını İsrail'e şikâyet edecek kadar alçaldılar. Sosyalist Enternasyonel'e şikâyet edecek kadar alçaldılar. " AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan Suriye'den açlığın pençesindeki Somali'ye, piyasalardaki depremden AK Parti'nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına kadar birçok konuda önemli mesajlar verdi.

Önceki gün ekonomi kurmaylarıyla bir araya gelen Erdoğan, vatandaşa 'israf yapmayın' çağrısında bulunurken, orta ve uzun vadede krizin bu sefer Türkiye'yi teğet bile geçmeyeceğini vurguladı. 2008'de başlayan krizin Türkiye'yi teğet geçeceğini söylediğinde kriz telalığı yaparak mahcup olanların, şimdi bir kez daha mahcup olacağını kaydetti. Somali'ye yardım çağrısı yapan Erdoğan, birkaç gün içinde ailesiyle birlikte Somali'ye gideceğini açıkladı. Başbakan Erdoğan, 14 Ağustos'ta 81 ilde AK Parti'nin 10. yıldönümü için etkinlikler yapılacağını duyurdu. Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

MUHALEFET SURİYE KONUSUNDA ADETA HORON TEPİYOR
Biz kendimiz için istediğimizi komşumuz için de isteriz. Bölgesel barış için yıllardır ne büyük fedakârlıklarla çalıştığımızı cümle âlem biliyor. Biz komşularımızla düşmanlıkta sıfırlamayı konuşurken bakıyorsunuz muhalefet artık sıfır falan kalmadı gibi laflar ediyor. Adeta horon tepiyor. Biz iç siyasette olduğu gibi dış siyasette de evrensel insanî değerleri savunuyoruz. Biz barış, daha fazla özgürlük, daha fazla adalet diyoruz. Kardeş kanı akmasın gözyaşları dinsin istiyoruz. Devlet ve demokrasi tecrübemizi dost ve kardeşlerimizle açıkça paylaşmayı esas alıyoruz.

CAHİLİYE DÖNEMİNDE BİLE 3 AYLARDA SAVAŞMAK HARAM KILINDI
Özellikle şu mübarek günlerde yanı başımızda yaşanan acılar yüreklerimizi yakıyor. Biz öyle bir medeniyetin mensuplarıyız ki ta cahiliye döneminde bile 3 ayları kendileri için savaşmayı haram olarak kılan bir anlayış var. Ve bu anlayış hep devam edegelmiş. Şimdi yanı başımızda şu mübarek Ramazan ayında bakıyorsunuz kardeş kardeşi vuruyor ve devlet kendi vatandaşına, insanına tank, top, silah doğrultmak suretiyle insanlar öldürülüyor. Orada oluyor da bizde olmuyor mu? Bizde de tam tersi oluyor. Bizde de bölücü terör örgütü, işte böyle bir ayda da durmuyor, bakıyorsunuz caddede yürüyen bir görevlimizi ensesinden vuruyor. Bütün bunlarla beraber utanmadan sıkılmadan, hâlâ bunların siyasî uzantıları da özgürlük diyor, barış diyor. Nerede özgürlük, nerede barış?

KILIÇDAROĞLU'NA "YAZIKLAR OLSUN" DEDİ
Türkiye'nin onurunu yaralamak pahasına ülkemiz içindeki siyasetçiler insanlığın vicdanı adına yapılan bir uyarıyı 'romantizm' olarak yaftalıyorlar. Ve bu gaflet cümlesini Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Şam'da Esed ile görüşme halindeyken söylüyorlar. Yazıklar olsun. Biz bölgedeki ve dünyadaki her ülkenin kendi dinamikleriyle demokrasi içinde sorunlarını çözüme kavuşturmasından yanayız.

BAŞKASININ MESAJINI GÖTÜRDÜĞÜMÜZÜ SÖYLEMEK GAFLET
Kardeş Suriye'ye Dışişleri Bakanı'mızın götürdüğü mesaj bizim bu mesajımızdır. Dışişleri Bakanı'mız bölge hakkındaki projeksiyonumuzu iletirken Bakanı'mızın oraya Türkiye'nin değil de başka bir ülkenin mesajını götürdüğünü iddia etmek bir büyük gafletin değilse şifa bulmaz bir cehaletin ilanı değil midir? AK Parti iktidarı bugüne kadar sadece gittiği her yere aziz milletimizin mesajını götürmüştür, başka hiçbir iradenin değil. Ama bunlar kendilerini aynada görüyorlar; çünkü yıllardır bunlar bunu yaptılar. Bu ülkenin iktidarını İsrail'e şikâyet edecek kadar alçaldılar. Sosyalist Enternasyonel'e şikâyet edecek kadar alçaldılar.