Gizem Doğan Son Yolculuğuna Uğurlandı

Norveç‘te 77 kişinin öldüğü saldırılarda hayatını kaybeden Gizem Doğan‘ın cenaze töreni, Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünge‘nin katılımlarıyla gerçekleşti.

Gizem Doğan‘ın cenaze töreni, katılımın beklenenden fazla olması sebebiyle, Türk Camii‘nde değil, camii yakınlarındaki statta yapıldı. Burada yapılan törene Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünge ve Sanayi Bakanı Trons Giske ile vatandaşlar katıldı. Burada bir konuşma yapan Davutoğlu, "İnsanlığın bütün büyük idealleri adına hayatını feda eden masum şehidimiz Gizem‘in değerli saygıdeğer ailesi, başta sayın Sanayi Bakanı Giske olmak

üzere aramızda bulunan çok değerli Norveçli dostlarımız, Norveç‘in değişik bölgelerinden ve Avrupa‘dan gelen sayın vatandaşlarımız; sizi sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve 74 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları adına saygıyla selamlıyorum ve güzel Gizem‘imizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün burada bir cenaze töreninde beraberiz ama bu tören bir çok açılardan çok özel anlamlar ifade ediyor. Gizem ve onun çok saygın arkadaşları bu insanlık dışı saldırılarda hayatını kaybederken, hepimize

büyük mesajlar sundular. Biz onlardan ders aldık, ders alıyoruz. Bu cenaze töreni bile bir derstir. Gizem hatıranı ebediyete kadar yaşatacağız" ifadelerini kullandı.

Gizem‘in amcası olan Mehmet Doğan Gaziantep‘ten geldiğini belirtti, yaptığı konuşmada olayı anlattı ve yapılan eylemi "çok canice" olarak nitelendirdi.

Gizem‘in bir arkadaşı ise, "Çok iyi bir insandı. Girdiği yere ışığını saçardı. Herkese iyi davranırdı" ifadeleriyle anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Kaynak: İHA