Ted Koleji Yerinde Kalacak

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Merkezi, geçtiğimiz günlerde boşaltılan TED Aydın Koleji’nin eğitime devam etmesi için Aydın Belediyesi’ne başvurdu.

Ted Koleji Yerinde Kalacak
Aydın Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantılarının ilk günü, her zamankinden kalabalık bir katılımla gerçekleşti. Aydın Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Aksu döneminde belediye encümeninin aldığı karar doğrultusunda bazı vakıf ve kişilere belediyeye ait arazilere ait intiba haklarının usulsüzce verildiğinin tespit edilmesi ve Yargıtay tarafından bu hakların yeniden Aydın Belediyesi’ne iade edilmesinin ardından; geçtiğimiz günlerde belediye tarafından tahliye edilen TED Aydın Koleji’nin geleceğini merak eden TED Koleji’nin Müdürü, öğretmenleri ve velilerinden oluşan kalabalık Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıyı takip etti.

Okullarının geleceğini merak eden öğretmen ve velilerin gergin bekleyişi, 15 maddeden oluşan gündem maddelerinin ele alınmasının ardından gündem dışı maddelerin görüşülmesiyle sona erdi. Mevcut boş binanın geleceği ile ilgili olarak TED Genel Merkezi’nin Aydın Belediyesine yaptığı gündem dışı müracaat önce oy birliği ile gündeme alındı ve daha sonra da görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

TED Genel Merkezi’nin teklifinin Aydın Belediye Meclisi tarafından kabul görmesi öğretmen ve veliler tarafından sevinçle karşıladı. Kararı dakikalarca alkışlayarak kutlayan kalabalık, Başkan Çerçioğlu ve Meclis üyelerine teşekkür etti.

Konunun komisyonlara havale edilmesinin ardından talebin içeriği hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya, gündem dışı olarak TED Koleji’nin durumunu ele aldıklarını belirterek, “TED Genel Merkezi, Belediyemize yaptığı müracaat sonrasında TED Koleji’ni bizden talep etti. Bizde bu konuya olumlu yaklaştık. Çünkü Türk Eğitim Derneği kamu yararına çalışan derneklerdendir. Kanunda belediyelerin bu derneklere yardımcı olmasına izin vermektedir. Bu çerçevede konuyu gündemimize aldık. Perşembe günkü toplantıda bir karar çıkacaktır diye umut ediyoruz. Projenin kapsamında TED Genel Merkezi tarafından mevcut yerde eğitim faaliyetlerinin devam etmesi öngörülüyor. Konuyu komisyonlarımız tartışacak. Çıkan sonuçlar çerçevesinde Perşembe günkü oturumumuzda meclis üyelerimizle birlikte bu konuyu yeniden görüşeceğiz. Oylamadan da geçecektir. TED, bu binada 10 yıllık süreçte eğitim ve öğretim faaliyetlerini devam ettirmek istiyor. Bizden de hukuki kolaylık sağlamamızı istediler. Biz de kanunun bize verdiği yetkiler kapsamında elimizden geleni yapacağız” dedi.

“TED AYDIN İÇİN MARKADIR”

Aydın Belediyesi olarak TED Aydın Koleji’nin varlığını önemsediklerini açıklayan Başkan Çerçioğlu da, TED’in Atatürk tarafından kurulmuş bir dernek olduğuna işaret ederek, “TED Koleji, Aydın için önemlidir. TED Genel Merkezi burayı kendisi işletmek istiyor. Bilindiği gibi isim hakkı şuan ki işletmecideydi. Yani Hüseyin Aksu’daydı. Bize, TED Genel Merkezi ile Hüseyin Aksu arasında bir takım problemler yaşandığı iletildi. TED Genel Merkezi, bu sıkıntılar çerçevesinde Aydın’da eğitime devam etmek istemediklerini ancak kurumu kendilerinin işletmesi hakinde devam edebileceklerini iletti. Bu okulda 500 öğrenci okumaktadır. TED Koleji, Aydın için bir markadır. Bu markanın Aydın’dan kaybolmaması gerekiyor. Bu markayı hep birlikte devam ettirmeliyiz. Binalar da Aydın Belediyesine ait olduğu için elimizden geleni yaptık” diye konuştu.

Tahliye edilen TED Aydın Koleji’nin geleceği ile ilgili olarak ilgili komisyonlarda yapılacak çalışmanın Perşembe günü yapılacak olan Aydın Belediyesi Temmuz ayı 2. oturumunda yeniden görüşüleceği ve kesin bir karara bağlanacağı belirtildi.

Kaynak: İHA