27 Yıl Sonra Buluştular

Nevşehir’in en eski orta öğretim kurumu konumundaki Nevşehir Lisesi’nden 1984 yılında mezun olan öğrenciler, 27 yıl aradan sonra ilk kez bir araya geldi.

Nevşehir’in en eski orta öğretim kurumu konumundaki Nevşehir Lisesi’nden 1984 yılında mezun olan öğrenciler, 27 yıl aradan sonra ilk kez bir araya geldi.

        Dönemin Okul Müdürü Besim Kılıç, Müdür Baş Yardımcısı Erkan Kocatmaz ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ahmet Rıfat Varol’un da hazır bulunduğu buluşmada, 27 yıl önce mezun olan öğrenciler, yanı başlarında oturdukları arkadaşlarını yeniden görebilmenin sevincini yaşadı.

Nevşehir’in yanı sıra Türkiye’nin değişik kentlerinde özel ve kamu kurumlarında üst düzey yöneticilikler yapan Nevşehir Lisesi’nin 1984 yılı mezunları, çeyrek asırı aşkın bir zaman sonra aynı sırayı paylaştıkları arkadaşları ile karşılaştıklarında duygusal anlar yaşadı. Nevşehir Lisesi bahçesinde birbirlerine sarılıp göz yaşı döken ve okul öğretmenlerinin ellerini öpen öğrenciler, yıllar süren ayrılığın acısını bir nebze de olsa gidermeye çalıştı.     Mezunlar, bir karar alarak, gerçekleştirilen bu buluşmayı, bundan sonraki süreçte geleneksel hale getirmeyi kararlaştırdı.

        Nevşehir Lisesi’nde 1984 yılında okul müdürlüğü görevini yapan Besim Kılıç, aradan onca yıl geçmesine karşın öğrencilerin yakın dostluklarını görmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, bu organizasyonu gerçekleştiren eski öğrencilerine teşekkür etti.

        Bazı öğrencilerin aileleri ile birlikte katıldığı 27 yıllık aradan sonra gelen buluşmada daha sonra Kapadokya bölgesinin tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret eden Nevşehir Lisesi’nin 1984 yılı mezunları, Uçhisar beldesindeki Halayhan yer altı eğlence merkezinde gönüllerince eğlendi.