Başbakan Erdoğan: Vergisini Ödemeyen Bedelini Öder

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ülkenin en batısındaki vergisini ödüyorsa en doğusundaki de vergisini ödeyecektir. Vergisini ödemediği zaman bedelini ödemek durumunda kalır.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu ülkenin en batısındaki vergisini ödüyorsa en doğusundaki de vergisini ödeyecektir. Vergisini ödemediği zaman bedelini ödemek durumunda kalır.” dedi.

    Erdoğan, Azerbaycan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun, BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız’ın “Vergi vermeyeceğiz” açıklamasıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Erdoğan, "Aklın, mantığın kabul edeceği bir soru değil. Türkiye 780 bin kilometre karesiyle, 74 milyon vatandaşıyla bir bütündür. Kimse bu ülkenin bütünlüğü üzerinde herhangi bir operasyona giremez. Kimse küçük akıllarıyla bu ülkenin bütünlüğünü parçalama gayreti içerisine giremez. Bu ülkenin en batısındaki vergisini ödüyorsa en doğusundaki de vergisini ödeyecektir. Vergisini ödemediği zaman bedelini ödemek durumunda kalır. Kimseye bir ayrımcılık bu ülkede yapılamaz. ‘Vergi vermeyeceğim, merkezi yönetim bana ayrıca destek verecek’, yağmacı hasanın böreği nerede böyle. O zaman adil devlet nerede olacak?” şeklinde konuştu.

“BUNU DİYENLER İŞ MAKİNELERİNİ YAKANLARLA DİRSEK TEMASINDALAR"

        Türkiye’nin 780 bin kilometresine yatırım yaptıklarını anlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Biz Doğu ve Güneydoğu’ya yaptığımız yatırımları herhangi bir partinin varlığı sebebiyle yapmıyoruz. Ülkemizin 780 bin kilometre karesinin aynı güzelliğe, aynı imkanlara sahip olması için bu yatırımları yapıyoruz. Kimse buradan, durumdan vazife çıkarma gayretine girmesin. Herhangi bir siyasi parti varmış, yokmuş hiç bizim umurumuzda değil. Orada benim insanım var mı, var. Biz oraya hizmeti götürürüz. Burası bizim topraklarımızdır. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yatırımları bugün biz Güneydoğu’da ve Doğu’da yaptık. Bu ifadelerin sahipleri ne yazık ki oralarda yatırım yapılmamasını istiyorlar. Müteahhit firmaların iş makinelerini yakanlar şu anda kendileriyle dirsek temasında olan malum çevreler. Kimse kimseyi aldatmaya kalkmasın. Biz yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz, işimizi biliyoruz. Milletimize, ülkemize sevdamız var. Bu sevdamızı da kimse gölgeleyemeyecek.”