Abd Büyükelçiliği Önünde Eylem

Halkın Kurtuluş Partisi‘ne mensup bir grup, ABD‘nin Ankara Büyükelçiliği önünde ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton‘un Türkiye ziyareti‘ni protesto etti.

ABD Büyükelçiliği önünde toplanan Halkın Kurtuluş Partisi üyesi bir grup, sloganlar atarak ve dövizler açarak Clinton‘un Türkiye‘ye yaptığı ziyareti protesto etti. Halkın Kurtuluş Partisi İl Başkanı Sait Kıran, yaptığı basın açıklamasında, ABD Dışişleri Bakanı Clinton‘un Türkiye ziyaretinin nedeninin ‘Libya Temas Grubu 4. Dönem Toplantısı‘ olarak açıklandığını ama asıl ziyaret nedeninin Füze Kalkanı Projesi‘ni Türkiye‘ye kabul ettirmek olduğunu ileri sürdü. Füze Kalkanı Projesi‘nin, Türkiye ile İran‘ın

arasını açacağını belirten Kıran, ABD‘nin planlarını bir bir uygulamaya soktuğunu ifade etti. Büyük Orta Doğu Projesi, Genişletilmiş Orta Doğu Projesi, Yeni Sevr gibi projelerin hiçbirinin halkların çıkarına hizmet etmediğini belirten Kıran, sadece ABD ve AB emperyalistlerinin aşağılık çıkarlarının hayata geçirilmesine hizmet edeceğini dile getirdi. Eylemci grup, protesto gösterisinin ardından büyükelçinin binası önünden ayrıldı.

Kaynak: İHA