Çydd Davasına Devam Edildi

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) yöneticileri ile üyelerinden oluşan 8 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülmesine devam edilen duruşmada Prof. Dr. Ayşe Yüksel savunmasını yaptı. Duruşmada hakkındaki suçlamaları reddeden Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Ergenekon örgütünü Ümraniye haberi ile öğrendiğini söyledi. Gözaltına alınıp nezarete götürülene kadar kendisini Ergenekon‘la ilişkilendirmediğini belirten Prof. Dr. Yüksel, ajandasındaki notların örgüt faaliyetleri ile alakalı olmadığını, günlük hayatına ilişkin notlar olduğunu ifade etti.

Savunmasını görsel olarak yapan Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD eski başkanı merhum Prof. Dr. Türkan Saylan tarafından 1989‘da kurulan derneğe 1995‘de toplum sağlığı konusunda çalışmalar yapmak için katıldığını söyledi.

"Kırsal alan birimi" altında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin iddialara yanıt veren Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD‘nin 1989‘dan beri ülkenin her yöresinde eğitim çalışmalarına destek verdiğini hatırlatarak, "İstanbul dışındaki eğitim çalışmalarımızı kırsal alan birimi adı altında gerçekleştirmeye karar verdik" dedi.

Öte yandan duruşma sırasında üye hakim Mustafa Boz‘un uyuduğunu iddia eden salondaki izleyiciler mahkemeye tepki gösterdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Mehmet Hamzaçebi, salondakileri uyararak, ‘‘Duruşmalardaki her şey ses sistemiyle kaydediliyor. Bu nedenle sessiz olun‘‘ uyarısında bulundu.

İzleyici bölümünde yer alan bir kişinin uyuduğu iddia edilen üye Hakim Boz‘u cep telefonuyla fotoğrafını çekmesi üzerine, Mahkeme Heyeti olayla ilgili tutanak tutulmasını karar verdi. Fotoğraf çeken kişi, adliyede görevli polis tarafından olayla ilgili ifadesini almak üzere Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü‘ne götürüldü.

Karakola götürülen izleyicinin duruşmada fotoğraf çekilmesinin yasak olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Daha sonra polis eşliğinde adliyeye getirilen kişi buradan serbest bırakıldı. İzleyicinin cep telefonuna da el konulduğu belirtilirken, dava 15 Temmuz Cuma gününe ertelendi.

Kaynak: İHA