Çöplükteki Yangın Korkuttu

Antalya‘nın Manavgat ilçesi Kum mevkinde bulunan ve yakın zamana kadar çöplük alanı olarak kullanılan alanda çıkan yangın korkuttu.

Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, Manavgat ilçe ve belde belediyeleri ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından 4 saatte söndürülerek kontrol altına alındı. Yangının eski çöplükte cam kırıklarının ısınmasıyla çıktığı tahmin edilirken, 2 bin dönüm alanda etkili olan yangın kontrol altına alınarak Manavgat Irmağı kenarında bulunan tersanelere sıçraması da önlendi. Aralarında tersane sahibi ve Belediye Meclis Üüyesi Ramazan Taş‘ın da bulunduğu tersane çalışanları yangını

söndürmek için gelen ekiplere yardım için seferber oldular. Yangının tersaneleri de tehdit ettiğini belirten Ramazan Taş, "Yangının haber verilmesiyle birlikte Manavgat Belediyesi İtfaiyesi yangına müdahale etti. Ne varki rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangını söndürmek mümkün olmadı. Belde belediyelerinin ve Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alındı" dedi.

Kaynak: İHA