Uluslararası 'Paris Havacılık Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı

Bu yıl 49'uncusu düzenlenen Paris Havacılık Fuarı, Le Bourget havaalanında açıldı.

Uluslararası 'Paris Havacılık Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı
Birçok ülkeden 2000‘e yakın havayolu şirketinin katıldığı fuar Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy‘nin açılış konuşmasıyla ziyaretçilere kapılarını açtı. Rus uçak üreticileride 20-26 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilenebilecek fuar‘da yarışan şirketler arasında yer alırken Rusya başbakan yardımcısı Sergey İvanov da fuarı ziyaret etti.

Dünyanın en büyük havacılık fuarlarından biri olan Paris Havacılık Fuarı‘nda birçok savaş uçağı, helikopter ve jetlerin yanı sıra Airbus ve Boeing tipi yolcu uçakları da üretici ülkeler tarafından tanıtıldı.

Uçakların hızı 5000 km'ye yükseldi

Paris’te düzenlenen Havacılık Fuarı’nda en büyük ilgiyi Avrupa Hava Savunma ve Uzay Şirketi’nin, Paris - Tokyo arasındaki uçuş süresini 2,5 saate indirecek hipersonik yolcu uçağının prototipi çekti.

Atmosferin üzerinde uçacak olan ‘ZEHST’, 50 - 100 arasında yolcu taşıyabilecek, biyoyakıt kullandığı için çevre kirliliğine yol açmayacak. Saatte 4 bin 800 kilometre hıza ulaşan uçak, uzay mekiklerine benzetiliyor. Hipersonik uçak, Paris’ten New York’a da 90 dakikada gidebilecek. Bu uçuştaki bilet fiyatlarının 6 bin euro’dan başlayacağı tahmin ediliyor.


Kaynak: İHA