İşte yeni evlenecek çiftlere tavsiyeler...

Yaza, sayılı günler kaldı. Düğün sezonu açıldı. Çiftler evleniyor ama istatistikler boşanmalarında arttığını gösteriyor. Kısa evliliklerin nedeni ne? Boşanmalar neden her yıl artıyor? Sağlıklı bir birliktelik için, evlenecek çiftlere uzmanından tavsiyeler...

İşte yeni evlenecek çiftlere tavsiyeler...
Yaz geliyor evlilik hazırlığında olan çiftlerin sayısı arttı. Pembe hayaller kurulmaya başlandı…

Yaz ayları ile birlikte evlilik sezonu açılırken, İstatistik Kurumunun verilerine göre boşanma oranları oldukça yüksek. Çiftler evlendikten çok az bir zaman sonra boşanma kararı alabiliyor. Evlilik kadar öncesi de önemli. Evlilikte en büyük kriter ise sevginin ölçütünün ne olduğu.

Evlenecek olan çiftler birbirlerini sevip sevmediklerini çok iyi algılamaları ve hissetmeleri gerekiyor. Maddesel boyuttan giden bir sevgi ölçeği var. Sevgiyi gerçekten ölçen ne? Sevginin ölçeği parmağa takılan tek taş yüzük mü, o eve giren mobilya mı, giydiğiniz gelinliğin kumaşının kalitesi mi yoksa çok daha özsel derinsel bir şey mi?

Evlilikte kritik dönem ilk iki yıl. Evliliklerin ilk iki yılında boşanmalar yüzde 60 düzeyinde. İlk yıllar çarpışmaların, kimlik savaşlarının olduğu yıllardır. Bu yıllarda sen ben kavgası başlar. Senin dediğin benim dediğim, senin ailen benim ailem gibi problemler ortaya çıkıyor. Bu yüzden uzanmalar uyarıyor çiftler nişanlı bile olsa evlenmeden önce mutlaka danışmanlık hizmeti almalı ve evliliğin evrelerinin öğrenmeliler.

Kısa evliliklerin nedenleri arasında ben merkezli olmak ve olmazsa boşanırım mantığı yatıyor. Evlenirken olmazsa boşanırız diyerek başlamak zaten sistemde boşluk oluşturur. Evlilikte eski nesile baktığımızda daha sabırlı yeni nesil ise daha sabırsız ben merkezliler. Unutulmamalı ki evlendikten sonra benlikten çıkıp bize geçebilmek çok önemli.

EN BÜYÜK SORUN AİLELER

Evlilikte en büyük sorun olarak da üçüncü şahıslar görülmektedir. Türkiye’de evliliklerde pek çok sorun ailelerden çıkıyor.

Aslında uzun bir evliğin sırrı çok da çözülmeyecek gibi değil. İşte madde madde tavsiyeler.

1- Ortak dil oluşturun, konuşun. Mümkün olduğu kadar sorunlarınızı ailelerle anlatmayın( alkol ve şiddet dışında)
2- Aileler sizin arkadaşınız değil. Evlilikte çiftler barışabilir ama aileler kolay kolay olayları unutmazlar.
3- Eşinizle iletişim kurun konuşun.
4- Duygularınızı dışarı çıkarın kesinlikle biriktirmeyin. Bunun için de uygun yer ve uygun zamanı bekleyin.
5- Evlenmeden önce cinsellikle ilgili danışmandan mutlaka bilgi alın.

BEYAZ GAZETE