Beyin Ölümü Gerçekleşen Genç Organları İle Umut Oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi‘nde beyin ölümü gerçekleşen 18 yaşındaki Süleyman Ceren‘in organları, organ bekleyen hastaların umudu oldu.

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi‘nde böbrek ve solunum yetmezliği şikayetiyle tedavi gördüğü sırada hematolji tedavisine ihtiyaç duyulduğu için yaklaşık 10 gün önce solunum cihazına bağlı olarak SDÜ Tıp Fakültesi‘ne sevk edilen 18 yaşındaki Süleyman Ceren‘in yoğun bakımda beyin ölümü gerçekleşti. Ceren ailesi, oğullarının organlarının bağışlanmasına onay verdi. Genç yaşta hayata veda eden Ceren‘in organları, Akdeniz ve Ege Tıp fakültelerinde hastalara nakledilecek.

SDÜ Organ Nakil Koordinatörü Ersan Bilgiç, yaklaşık 10 gündür SDÜ Tıp Fakültesi‘nde yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören Süleyman Ceren‘in goodpasture sendromu nedeniyle yaşamını yitirdiğini ifade ederek, Ceren‘in hematoloji tedavisine ihtiyaç duyulduğu için SDÜ‘ye sevk edildiğini ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadığını söyledi. Bilgiç, "Hastanın beyin ölümü gerçekleştikten sonra aileden organ bağışı için onayı aldık ve ilgili birimlere haber verdik. Hastanın

karaciğer, kalp ve korneaları organ bekleyen hastalara nakledilecek. Karaciğer ve korneaları Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi‘ne, kalbi ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi‘ne uçak ambulanslarla götürülerek buradan organ bekleyen hastalara nakledilecek" dedi.

Kaynak: İHA