Müze Güvenliğinden Oyma Sergisine

Bursa‘da, Müze Müdürlüğü‘nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Cahit Eyüpoğlu, yaptığı ahşap oyma eserlerle herkesi kendine hayran bırakıyor.

Müze Güvenliğinden Oyma Sergisine
Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi‘nde 40 eserini sergileyen Cahit Eyüpoğlu, 21 yıldır Bursa Müze Müdürlüğü‘nde güvenlik görevlisi olarak memuriyetini sürdürdüğünü, bu eserleri yapmanın 10 yılına mal olduğunu söyledi. Memurluğu sırasında hat ve kaligrafi dersleri aldığını kaydeden Eyüpoğlu, küçüklükten itibaren ahşap işlerine meraklı olduğunu söyleyerek, "Dedem ahşap işleriyle uğraşıyordu, bu sevda bana dedemden bulaştı. Daha sonra hat sanatına alaka duymaya başladım, iki sanatı birleştirmemle şu an sergilenen eserler meydana çıktı" diye konuştu.

Eserlerinde ağırlıklı olarak besmelenin değişik formlarını kullandığını belirten sanatçı, hadis-i şerif ve ayet-i kerimelerin de yer aldığı sergisinde ünlü hattatların güzide örneklerini kullandığını söyledi. Sergisine "Besmele bahçesi" adını veren Eyüpoğlu, eserlerinin kalıcı olması için özel ağaçlar kullandığını ifade etti. Eyüpoğlu, ceviz, gürgen, kestane, abanoz, tik, oküme, şimşir ve gül ağaçlarını tercih ettiğini, kendisine mutluluk verecek en büyük şeyin, tablolarının başkalarının evinde uzun süre asılı kalması olduğunu belirtti.

Bu eserleri yapabilmek için 10 yılın verdiğini, ancak Bursalıların sergiyi gezmeye ayıracak 10 dakika bulamamalarına sitem eden Eyüpoğlu, "Yaptığım eserler insanların zamanının büyük bir bölümünü harcadığı magazin programlarından daha mı değersiz?" diye sordu.

Sergideki eserlerin ekim ayının ilk haftası Ördekli kültür Merkezi‘nde de teşhir edileceği öğrenildi.

Kaynak: İHA