Yaşlılara Saygı Haftası

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yaşlılara, gereksinim duydukları her konuda destek olarak ve onlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurarak, tüm üyelerin uyum ve birliktelik içinde yaşadığı bir toplumu inşa etmemiz gerektiğini söyledi.

Güzeloğlu, ‘Yaşlılara Saygı Haftası‘ nedeniyle yaptığı açıklamada, insan yaşamının, birbirini takip eden evrelerin birikim ve deneyimiyle her geçen gün daha da zenginleşen bir özelliğe sahip olduğunu belirtti. Yaşlılığın da, geçen yılların bireye kazandırdığı olgun bakış açısıyla, kişiye farklı bir boyut, yaşama da ayrı bir anlam yüklediğini ifade eden Güzeloğu, "Buna karşın, kişinin bedeninde ve ruhunda oluşan değişiklikler, günlük yaşamı eskisine oranla güçleştirmekte, kimi zaman da başkalarına bağımlı duruma getirmektedir. Ne mutlu ki; Türk ulusu, birbirlerinin sorunlarına karşı duyarlı bireyleri, dayanışma ve yardımlaşma geleneğiyle, karşı karşıya kaldığı birçok sorunu elbirliğiyle aşma özelliğine sahiptir. Bu nedenle; geçmişte yaşama etkin biçimde katılarak, bugünlere ulaşılmasında önemli rol oynayan yaşlılara yakınlık göstermek, gereksinim duyduklarında destek vermek ve yardım eli uzatmak, unutmamamız ve gelecek kuşaklara da aktarmamız gereken köklü geleneklerimizdendir" dedi.

Toplumumuzun en saygın bireyleri olan yaşlıların sorunlarının çözümünü kolaylaştırmak ve onlara yaşamın ağırlığını hissettirmemiz gerektiğini kaydeden Güzeloğlu, "İnsan yaşamının her evresinde olduğu gibi yaşlılığın da mutlu ve huzurlu geçirilmesinin, kişinin verimliliğini ve üretkenliğini sürdürmesiyle sağlanabileceği unutulmamalıdır. Yaşlılara, gereksinim duydukları her konuda destek olarak ve onlarla sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurarak, tüm üyelerin uyum ve birliktelik içinde yaşadığı bir toplumu inşa etmeliyiz. Bu bağlamda, gönüllü kuruluşlarımız ve yurttaşlarımız, ‘yaşlılara saygı bilincinin‘ yerleştirilmesindeki katkılarıyla, gençlere yaşlanmaktan korkmayacakları bir dünyanın kapılarını açacaktır" diye konuştu.

Kaynak: İHA