Tkp, Libya‘ya Yönelik Müdahaleyi Protesto Etti

Libya‘ya yönelik müdahaleye tepkiler giderek artıyor. Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir İl Teşkilatı üyeleri, akşam saatlerinde Alsancak semtinde biraraya gelerek bir protesto gerçekleştirdi.

Alsancak semti Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, sloganlar atarak caddede yürüyüş yaptı. Yapılan yürüyüşün ardından grup adına açıklamalarda bulunan TKP İzmir İl Sekreteri Savaş Sarı, emperyalist ülkelerin Libya‘ya bomba yağdırdığını, sivil halkı korumak için sivil halka bomba yağdırıldığını söyledi.

Sarı, "Başbakanımız ben Kaddafi‘yi uyarmıştım diyor. Düne kadar (müdahale yanlış NATO‘nun orda ne işi var) diye soruyordu, bugün ‘haçlı seferlerine katılmanın yolunu arıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Amerikan ve Fransız ordusunun kanlı operasyonundan hoşnut (hükümetle aynı görüşteyiz) açıklamasını yapıyor" dedi.

Libya‘yı vuran füzelerle, Gazze‘yi kana bulayan fosfor bombalarının amacının aynı olduğunu dile getiren Sarı, "Konunun Kaddafi ile ilgisi yok. Libya liderini seversiniz veya sevmezsiniz ama emperyalist saldırganlığı sevmemek, onaylamamak zorundasınız." dedi.

Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan gurup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İHA