Cezaevinde Kuşkulandıran İntihar

Kapkaça karıştığı sonra gardiyan dövdüğü gerekçesiyle beş yıldır tutuklu bulunduğu cezaevinde tahliyesine 63 gün kala intihar ettiği ileri sürülen gencin ailesi, çocuklarının intihar etmediğini, öldürüldüğünü ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Adanalı Gökhan Çitil (24), 2006‘da vatani görevini yapmak için Çankırı‘ya gitti. Ancak Çitil, kısa bir süre sonra birliğinden kaçarak geldiği Adana‘da bir kapkaç olayına karıştığı gerekçesiyle tutuklandı. Sivil cezaevindeki cezasını tamamlayan Çitil, birliğinden kaçtığı gerekçesiyle de Sincan Askeri Cezaevi‘ne konuldu. İki gardiyanı dövdüğü ileri sürülen ve 5 yıldır askeri cezaevinde bulunan Çitil, kısa bir süre önce Kızılcahamam‘da askeri cezaevine nakledildi. İddiaya göre, Gökhan Çitil hücresinde

kendisini astı.

Çocuklarının tahliye olacağı günü iple çeken Çitil ailesi, önceki gün gelen ölüm haberiyle yıkıldı. Ankara‘ya giderek oğlunun cenazesini alan Mahmut Çitil (47), Gökhan‘ın bileğindeki kelepçe izleri ve vücudunun değişik yerlerindeki darp izlerini görünce büyük bir şok yaşadı. Gökhan Çitil‘in, vücudundaki izleri gören diğer yakınları da genç adamın bir cinayete kurban gitmiş olabileceği düşüncesine kapıldı. Oğlunun tahliye olacağı günü sayan anne Aysel Çitil (48) de, ölüm haberiyle yıkıldı. İki ay sonra

oğluna sarılacağı günün hesabını yapan Aysel Çitil, "Ciğerim dayanamıyorum. Kurban yattığın yere kurban. Kuzum yattığın yere kurban. Kuzum 63 günün kalmıştı kuzum" diyerek ağıt yaktı. Oğlunu son kez öpen Aysel Çitil, baygınlık geçirdi.

Gökhan Çitil‘in cenazesi Kabasakal Mezarlığı‘nda toprağa verildi.

Oğlunun intihar edecek bir yapıda olmadığını söyleyen Aysel Çitil, şöyle konuştu: "Sivil elbiselerini isteyip tahliye gününü bekleyen biri nasıl intihar eder? Oğlum hiçbir şey için olmazsa benim için intihar etmezdi. Oğlumun ölümünün soruşturularak gerçeklerin aydınlatılmasını istiyoruz. Onun geleceği günü iple çekerken cenazesi ile karşılaştık."

Oğlunun vücudundaki darp ve kelepçe izlerini gördükten sonra yetkililerin "intihar etti" şeklindeki açıklamalarına inanmadıklarını açıklayan Mahmut Çitil ise, "Bileklerindeki kelepçe izleri hâla geçmemiş. Bu izin oluşması için kelepçenin ne kadar sıkıldığını siz tahmin edin. Kafasında, vücudunun değişik yerlerinde darp izleri vardı. Otopsinin açıklanmasının ardından suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Kaynak: İHA