Van‘da Cinsel Taciz İddiası

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "fantezi uğruna" kaçırdıkları Afganistan uyruklu kadına tecavüz etmek isteyen 2 zanlıyı yakaladı. Zanlılar, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre Afganistan uyruklu F.A. isimli kadın, önceki akşam evine giderken tanımadığı 2 şahıs tarafından zorla bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Bakraçlı köyü yoluna doğru kaçan şahıslar, burada F.A. isimli kadına tecavüz etmek istedi. F.A. şahıslara direnince darp edildi. Bunun üzerine şahıslar tekrar yola çıktı. Aracın yavaşladığı sırada F.A. arka kapıyı açıp kendini aşağı atarak bağırmaya başladı. Yakındaki halı sahada top oynayan gençler, sesleri duyup dışarı çıkınca yerde yatan bir

kadın ve kaçan bir araç gördü. F.A., olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne götürülerek tedavi altına alındı.

Olay sonrası hastaneye giden Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ağır Suçlar Büro Amirliği dedektifleri, F.A.‘nın ifadesi doğrultusunda halı sahaya giderek buradaki yetkililerden bilgi aldı. Zanlıların kullandığı otomobilin plakası ile ilgili sadece 65 NR harf ve rakamlarını belirleyen ekipler çalışmalarına başladı. İlk önce otomobil dışı araçları eleyen ekipler, daha sonra verilen eşkale göre araştırma yaptı. Yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucu, plakanın 65 NR 527 olduğu tespit edildi. Ekipler, son olarak bu

plakanın geçmiş zamanda ceza aldığını belirleyerek K.C. isimli şahsın kimlik bilgilerini ortaya çıkardı. Harekete geçen Ağır Suçlar Büro Amirliği dedektifleri, zanlıyı çalıştığı iş yerine giderek yakalayıp gözaltına aldı. Sorgunun ardından zanlının arkadaşı Ş.K. de çalıştığı internet kafede gözaltına alındı.

Zanlıların Emniyet Müdürlüğündeki sorgularında, suçlamayı kabul ettikleri ve bu işi fantezi olsun diye yaptıklarını söyledikleri öğrenildi. Zanlılar, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA