Turistler Erzurumlu ailelere konuk oluyor

'Misafirperver Erzurumlular Görev Başına' kampanyası kapsamında gelenler Erzurumlular tarafından ağırlandı.

Turistler Erzurumlu ailelere konuk oluyor
Erzurum’da düzenlenen 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için kente gelen yaklaşık 100 aile, ’Misafirperver Erzurumlular Görev Başına’ kampanyası kapsamında Erzurumlular tarafından evlerinde ağırlandı. Çocuklarının maçlarını izlemek için geldikleri Erzurum’da Nihat Seyhun Ali’nin evinde misafir olan Kanadalı Jilaine ve Alan Boras ile Rebecca Nadler, Türk misafirperverliğinden etkilendiklerini söyledi.

Geçtiğimiz 27 Ocak’ta başlayan 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesi, oyunları izlemek için gelecek yerli ve yabancı turistlerin konaklama sıkıntısı yaşamasını engellemek için 2011 Genel Koordinatörlüğü’nce başlatılan ‘Misafirperver Erzurumlular Görev Başına’ kampanyasına, 100 aile müracaat etti. Gerekli incelemenin ardından Türk ailelerin yanına yerleştirilen yabancı turistler, bir yandan müsabaka ve yarışları takip ederken bir yandan da Türk kültürünü yakından tanıma imkanı buluyor.

Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki lojmanda kalan Hukuk Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi Nihat Seyhun Ali’nin evinde kalan Kanadalı Jilaine ve Alan Boras ile Rebecca Nadler, Türkiye’de geçirdikleri 10 günlük süreyi unutmayacaklarını söyledi. Daha önce duydukları Türkler’in misafirperver özelliğini yakından görme imkanı bulduklarını anlatan Alan Boras, “Buz Hokeyi Takımı’nda oynayan kızım Andrea’nın müsabakaları dışındaki zamanlarda sürekli kentin tarihi ve kültürel yerlerini görmeye, Türk kültürünü yakından tanımaya çalışıyoruz. Gittiğimiz her yerde insanlar bizimle yakından ilgileniyor, ikramlarda bulunuyor. Ev sahibimiz Nihat da her türlü sorunumuzla ilgileniyor. Burada sadece Türkler’in çok sevdiği içecek olan siyah çayla da tanışma imkanımız oldu. Evde artık çayları ben demliyorum” dedi.

Kış Oyunları için kente gelen turistleri evinde ağırlamaktan mutlu olduğunu kaydeden Nihat Seyhun Ali, “Bize özgü bazı değerlerimizi söylediğim de hiç sorun çıkarmadılar. Çok sıcak kanlı insanlar. Onları tanıdıkça Kanada ile Türkiye halkının birbirine ne kadar benzediğini fark ettim” dedi.