Libya‘dan Marmaris‘e iki gemi geliyor

Libya’da yaşanan halk ayaklanmasının ardından şiddet olaylarının tırmanması sebebiyle Türk vatandaşlarının tahliyesine devam ediliyor.



Libya‘dan yola çıkan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı‘na ait TCG İskenderun gemisi ve TCG Oruç Reis firkateyni, Marmaris Limanı‘na toplam bin 738 kişi getirecek. Bunların bin 221‘i Türk vatandaşı, 517 kişi ise diğer 25 ülkenin vatandaşları.
Yola çıkan gemilerden TCG Oruç Reis Fırkateyninin saat 17.30, TCG İskenderun gemisinin ise gece saat 23.30 sıralarında Marmaris Limanı‘nda olması bekleniyor.

Denizden yapılan ilk tahliyelerde Marmaris‘e gelen Orhangazi ve Osmangazi feribotlarının ardından, bugün gelecek TCG İskenderun gemisi ve TCG Oruç Reis firkateyni aracılığıyla getirilecek bin 738 kişi için gerekli hazırlıklar yapıldı. Libya‘dan deniz yolculuğu ile gelecek yolcular için Marmaris Limanı‘nda Kızılay için çadırlar kuruldu. Sağlık hizmetlerinin yanı sıra limana inilmesi ardından yolcuların yemek yiyebilmeleri için kurulan çadırların yanı sıra bölgede çok sayıda polis, ilk yardım ekibi görev aldı.
Marmaris Limanı‘na getirilecek 25 yabancı ülke vatandaşları arasında ilk sırayı Vietnam vatandaşları aldı. TCG İskenderun gemisi ve TCG Oruç Reis firkateyni ile Marmaris‘e gelecek yabancı ülkelerin isimleri ve sayıları şöyle:
Vietnam 208, Bosna Hersek 99, Makedonya 34, Kore 31, Sırbistan 30, Bulgaristan 22, Ukrayna 17, Polonya 11, Suriye 11, Tunus 10, Ürdün 9, Fas 7, Tayland 5, ABD 5, Filipinler 4, Irak 4, Pakistan 2, Hindistan, İtalya, Kanada, Libya, Lübnan, İngiltere, Romanya, Cezayir ülkelerinden ise 1‘er kişi.