TTNET tablet bilgisayarlara göz dikti

Tablet bilgisayarların etkisi TTNET'i de etkiledi. TTNET'in sağladı birçok hizmet tablet PC'lere geliyor.

TTNETin tivibu hizmeti üçe bölünüyor. Bu üç hizmet, Tivibu Ev, Tivibu Web ve Tivibu Cep olarak adlandırıyor. Tivibu Web, bildiğimiz Tivibu hizmetinin yeni adı. IPTV hizmeti ise Tivibu Ev oluyor. Burada yeni olan şey Tivibu Cep. Henüz açık değil. Yılın ikinci çeyreğinde hizmete girmesi planlanmış. Cep telefonları ve tabletleri hedef alıyor. Muhtemelen küçük ücretler karşılığında multimedya içerik sunulacak.

Tivibu Web'in 68 kanallı başlangıç paketi 1 TL, 86 kanal, 4 TL, 86 kanal ve 10 film 8 TL. Tivibu Ev ise 77 TV kanalı ile 9,90 TL'den başlıyor. 4 kanal HD. 19,90 TL'ye 106 kanal ve 10 kanal HD, 29,90'a ise ilave 10 film ve tüm ekstra içeriğe ulaşım hakkı elde ediyorsunuz.

TTNET'in üçü bir yerde paketleri de şöyle sıralandı

39 TL Ücret
1Mb hat 1GB kota
Tivibu Ev başlangıç
TTNET Alo 100

49 TL Ücret
NET 6 paketi
Tivibu Ev başlangıç
TTNET Alo 100

99 TL Ücret
Netlimitsiz paket
Tivibu Ev Standart Plus
TTNET Alo limitsiz

Tivibu hizmeti 1 milyon aboneye ulaşmış ama tabii esas hizmet IPTV. HD yayınlar da gelişmiş interaktif özellikler de burada ön plana çıkıyor. Özellikle pazarlama alanında yeni kapılar açacak gibi. Sadece bir örneği vereyim. İzlediğiniz bir filmde dizüstü sistem gözüküyor diyelim. Hemen üzerinde satın alma linki çıkıyor ve alabiliyorsunuz. Evet oldukça sinir bozucu. Herhalde kapatılabiliyor diye düşünüyorum. Karşınıza aniden bir anket çıkabiliyor. En sevdiğiniz 'x' nedir diye. Seçeneği işaretleyip geçiyorsunuz. Bu da sinir bozucu. Bunun yanında faydalı online hizmetler de sunuluyor elbette. İnternete girmeden günlük haberleri takip edebilir, yemek siparişi verebilir ya da Twitter'dan güncelleme yapabilirsiniz. Epey uygulama geliştirilmiş.