At arabasını kaptırınca çıldırdı

Gaziantep'te zabıta tarafından at arabalarına yönelik yapılan operasyonda at arabasını yakalatan bir şahıs sinir krizleri geçirdi.

At arabasını kaptırınca çıldırdı
Sakinleştirilmeye çalışılan şahıs daha sonra at arabasına el koyan zabıtalara bıçakla saldırmak isterken polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, şehir giriş ve çıkışlarında at arabasıyla seyyar satıcılık yapan ve hurda toplayan şahıslara yönelik zabıta ekipleri sabahın erken saatlerinde operasyon başlattı. Çok sayıda zabıtanın katıldığı operasyonda at arabaları çekici ile otoparka götürüldü. At arabası alınan bir şahıs ise zabıtaların kendisini bırakmasını isteyerek gözyaşlarına boğuldu. At arabasının üzerine oturan ve bırakmayan şahıs zabıtalar tarafından güçlükle indirildi. Yol kenarına bırakılan eşyalarıyla kalan öfkeli şahıs daha sonra yanında taşıdığı ekmek bıçağıyla aynı bölgedeki zabıtalara saldırmak istedi. Polisin dikkati sayesinde bıçağı çıkartırken fark edilen şahıs kıskıvrak yakalanarak ekip otosuna bindirilerek karakola götürüldü.

Öte yandan uygulama sırasında zabıtayı gören bazı şahıslar ise at arabasını bırakarak atıyla kaçmayı tercih etti. Görenleri hayrete düşüren operasyonda çok sayıda at arabasına el konulduğu öğrenildi. At arabası yakalatan şahıslarda, "Şimdi biz ne iş yapacağız? Hırsızlık mı yapalım? Birini mi öldürelim? Ekmek parası için çalışıyorduk zevk için eşya taşımıyorduk. Bizlerde çocuğumuzun ekmek parasını böyle kazanıyoruz. Yetkililerden bu konuda yardım istiyoruz" dedi.