Neron operasyonu polis kamerasında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada araçların kundaklanarak yakılması olaylarının ardından operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada "Bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda yasadışı örgüt içerisinde faaliyet gösteren şahıslar tarafından ilimiz genelinde kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla korsan gösteri eylemlerini organize ederek kamu ve özel şahıslara ait bina, işyeri ve araçlara molotof kokteylli ve taşlı saldırıda bulunan, araç kundaklama eylemlerini organize eden ve bu eylemlere katılan 44 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.

Son 1 ay içerisinde adliyeye sevk edilen 9 kişiden araç yakarken suçüstü yakalanan 5 kişi tutuklandı. 4 kişi ise serbest bırakıldı.

HELİKOPTERLİ OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Şüphelilere yönelik Cuma günü düzenlenen operasyonlar polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Şüphelilerine kaçma riski nedeniyle polis helikopteri de havadan denetim yaptı. Ayrıca çok sayıda özel harekat polisi de aramalara katıldı. Şüpheliler evlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda böyle gözaltına alındı.

35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Cuma günü düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 35 kişiden 24'ü emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 11 kişinin ise sorguları devam ediyor. Adliyeye sevk edilen bir şüpheli tepki göstererek ? bizi çekeceğinize gidin toplu mezarları çekin" dedi. Bu kişi polis otosuna binmek istemedi. Polis ekipleri bu kişiyi güçlükle polis otosuna bindirdi.

Operasyonlarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 şarjör, 4 fişek, 1 sahte kimlik, 20 litre yanıcı madde, tutuşturucu malzeme (meşale, bez parçaları, çakmak), 7 hard disk, 5 laptop ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edildi.

Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgularında, 16 Mart 2009 tarihinden itibaren Boğaziçi, İstanbul, Marmara üniversitelerinin kampüslerinde örgüt lehine gösteri düzenlemek, araç kundaklamak, ilçe meydanlarında yürüyüş yapmak gibi 20 farklı olaya karıştığı belirlendi.