Vali Yenigün Yolda Mahsur Kaldı

Karayolu ile Ankara`dan Erzincan`a geldiği öğrenilen Erzincan Valisi Selman Yenigün 2 bin 160 rakımlı Sakaltutan Geçidi`nde kar nedeniyle yolda mahsur kaldı.

Vali Yenigün Yolda Mahsur Kaldı
Karayolları ekipleri ve korumaları tarafından saplandığı yerden çıkartılan makam aracı uzun uğraşlar sonucu hareket edebildi. Erzincan Sakaltutan Geçidi`nde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı araç sürücülerine zor anlar yaşattı. TIR`ların kayarak yolu kapatması sonucu Erzincan - Sivas Karayolu 2 saat süreyle ulaşıma kapandı. O sırada Ankara`dan karayolu ile Erzincan`a geldiği öğrenilen Vali Selman Yenigün`ün makam aracı da Sakaltutan Geçidi`nde rampaya çıkamadı. Vali Yenigün araç içerisinden çıkmazken, Vali Yenigün`ün imdadına karayolları ekipleri yetişti. Uzun uğraşların ardından, karayolları işçileri ve korumalar, aracı bulunduğu yerden çıkarttı. Makam aracı karayolları bakım istasyonuna götürülürken, Vali Yenigün bakımevine girerek burada bir süre oturdu. Daha sonra Erzincan`dan gelen 4 çeker araçla Vali YenigünErzincan`a geldi.

Öte yandan, yolun kapanması nedeniyle ulaşım yaklaşık 2 saat durdu. Araç sürücülerinin zor anlar yaşadığı bölgede karayollarına bağlı karla mücadele ekiplerinin aralıksız çalışması sonucu karayolu tekrar trafiğe açıldı. Kar yağışına hazırlıksız yakalandıklarını söyleyen sürücüler, yolun açılmasını beklerken uzun araç konvoyu oluştu.
Kaynak: İHA