İşten Çıkarılan Engelliler Yürüdü

Bizimköy Engelliler Merkezi'nde işten çıkarılan engelliler yürüdü.

Geçtiğimiz günlerde Bizimköy Engelliler Üretim Merkezin'de çalışan 20 engelli işten çıkarıldı. Mağdur olan engelliler haklarını aramak için eylem yaptı. Merkez Bankası'ndan başlayan yürüyüşte engellilere Altı Nokta Körler Derneği üyeleri de destek verdi. Sabri Yalım Parkı'nda toplanan grup, yaptıkları basın açıklamasında, Bizimköy Engelli Üretim Merkezi'nin ticari maksatla kurulmadığını, sosyal bir amaç gütmesine rağmen 20 engellinin haksız yere işten çıkarıldığını söyledi. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu'nu suçlayan engelliler, başkanın kendileriyle görüşmeye yanaşmadığını ileri sürdü.
Eyleme destek vermek için İstanbul'dan gelen Engelliler Kofederasyon Başkanı Av. Turhan İçli, "Engelliler yalnız değildir. Bizler korunmaya, kollanmaya değil işe muhtacız. Bu arkadaşların işlerine geri dönmesini istiyoruz. Eğer istediğimiz olmazsa Kocaeli'den başlayan bu eylem tüm Türkiye'ye yayılarak devam edecektir" dedi.
Birçok vakfın bu üretim merkezine destek verdiğini belirten İçli, "Avrupa'dan bile bu kadar destek gören engellerin iş hayatına katılmasını sağlayan bu önemli proje büyük sekteye uğramıştır" diye konuştu.
Basın açıklaması ve konuşmaların ardından sloganlar atan egelliler olaysız bir şekilde dağıldı.