Iğdırlılardan Abd'ye 'Ermeni Tasarısı' tepkisi

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde 'Ermeni soykırımı' iddialarına ilişkin tasarının kabul edilmesi, Türkiye'nin Ermenistan sınırına en yakın ili olan Iğdır'da tepkiyle karşılandı.

Iğdırlılardan Abd'ye 'Ermeni Tasarısı' tepkisi
Iğdır Ticaret Borsası Başkanı İsmail Aras, Türkiye'nin komşu ülkelerle sıfır sorun yaşama çabası içerisinde olduğunu ve Ermenistan'a da barış elini uzattığını ancak Ermenilerin sürekli siyasi oyunlar peşinde olduğunu kaydetti. Aras, "Tarihçiler, bilirkişiler tarafından soykırım yapıldığı iddialarının bu bölgelerde araştırılarak ve rapor haline getirilerek dünya kamuoyuna taşınmasını isteyen Türkiye'nin kendisidir. Ermenistan bundan kaçıyor. Sırf Iğdır civarında Ermeni çetelerince katledilen onlarca toplu
mezar bulundu, daha bu kadar toplu mezarlar da açılıp gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor" dedi.
Aras, Ermeni katliamına ve zulmüne maruz kalmış insanların torunları olarak bu durumda sınır kapılarının konusunun bile açılmasını istemediklerini ifade etti.
Mustafa Akdağ adlı vatandaş ise, "Ermeniler Iğdır'da, Tuzluca'da yaptıkları katliamların üstünü örtmek için gerçeği saptırıyorlar. Gelsin araştırsınlar, neler olmuş görsünler. ABD Meclisi'nde ise bu kararın geçeceğini sanmıyorum" diye konuştu.
Mehmet Emin Beyazıt adlı vatandaş da, "Ermeniler doğuda Türk halkına çok büyük zulümler yaptılar. Bunu birebir canlı şahitleri olan dedelerimiz nenelerimiz anlattılar. Osmanlı, buralarda asla soykırım yapmadı. Sadece buralarda yaşayan vatandaşlarını korumak için onlara göç ettirdi. Ermeni çeteleri tarafından insanlar tandırlara atılarak öldürüldüler. Şimdi ABD'de tartışılıyor, insan hakları var, herkes kendi düşüncelerini özgürce ifade edebilir. Ama bazı gerçekler de göz ardı edilemez" şeklinde konuştu.