Skype'den Windows Mobile şoku

Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan VOIP hizmeti Skype bundan böyle Windows Mobile işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlarda kullanılamayacak. Skype, Microsoft'un mobil işletim sistemine desteğini neden kesti?

Skype'den Windows Mobile şoku
Tüm dünyada kullanılan VOIP ve anlık mesajlaşma uygulaması Skype, Windows Mobile işletim sistemine desteği kesti. Bundan sonra Windows Mobile'da Skype Lite kullanılamayacak.
Skype yetkilileri konu hakkında detaylı bir açıklama yapmış değil. Aslına bakılacak olursa durum Skype'ın yaptığı bir açıklamadan değil, resmi sitede Windows Mobile için Skype Lite uygulamasının kaldırılmasından sonra ortaya çıktı.

Windows Mobile ile çok zor

Daha sonra Skype sitesinin "Sık Sorulan Sorular" kısmında yapılan açıklamada, cep telefonları için geliştirilen Skype sürümü olan Skype Lite'ın Windows Mobile'da artık kullanılmayacağı, Skype'ın amacının zengin bir kullanıcı deneyimi yaşatmak ve düşük fiyatlı görüşme sağlamak olduğu belirtilerek, Windows Mobile için geliştirilen Skype Lite'ın bu amaca ulaşmaktan uzak olduğu söylendi.

Bu açıklamadan sonra Skype Blog'da yayınlanan bir yazıda Windows Mobile işletim sistemli cihazlarda iyi bir kullanım sunmanın çok zor olduğu belirtildi. Microsoft tarafından henüz bir açıklama ise gelmedi.

WINDOWS MOBILE 6.5 TARİH OLUYOR

Windows Phone 7’nin tanıtılmasıyla birlikte tüm gözler oraya çevrilmiş oldu. Fakat daha önceden telefon satın alan ve hatta Windows Phone 7 piyasaya çıkana kadar da alacak birçok kişi Windows Mobile 6.5 kullanacak. Bu kitle de elbette Windows Phone 7 versiyonuna sahip olabilecekler mi diye merak ediyor. Dolayısıyla Microsoft’un bu konudaki hamlesi de merakla bekleniyor.

Microsoft’a yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Windows Mobile 6.5 sürümü birkaç değişiklikle beraber Windows Phone starter edition olarak geliştiricilere sunulacak. Bunun amacı daha düşük donanıma sahip düşük maliyetli cihazlarda Window Phone deneyimi sunmak olacak. Bu arada elbette Windows Mobile 6.5 kullanıcılarına da destek tamamen kesilmeyecek. 6.5 sürümü Windows Phone classic adını alarak kullanılmaya devam edilecek.