Milli Piyango biletlerinin yüzde 72'si satıldı

Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekilişi için bastırdığı biletlerin yüzde 72'si ilk 3 haftada satıldı.

Milli Piyango biletlerinin yüzde 72'si satıldı
Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürü Recep Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Kasım’da piyasaya sürülen yılbaşı özel çekiliş biletlerinin 21 Aralık Pazar akşamı itibariyle yüzde 72’lik bölümünün satıldığını bildirdi. Biçer, 16 Aralık Çarşamba akşamı yüzde 60 olan yılbaşı biletlerindeki satış oranının, 4 gün içinde yüzde 72’ye yükseldiğine işaret etti.

Son 2 yılda 25 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiyenin bu yıl 30 milyona çıkarıldığını, diğer büyük ikramiyelerde de sayının artırıldığını belirten Biçer, satışlarla ilgili şu bilgileri verdi: "29 Kasım’da piyasaya sürülen yılbaşı özel çekiliş bilet satışlarında bu yıl geçen yılın biraz altında seyretti. Bunda bilet fiyatı etkili olabilir. Zira geçen yıl 25 lira olan tam bilet fiyatını, bu yıl büyük ikramiye artışına paralel 30 lira yaptık. Aynı şekilde sayısal oyunlardaki devirler nedeniyle diğer oyunlara bir talep kayması söz konusu. Bu da satışların geçen yılın altında kalmasının nedenlerinden biri olabilir. Tabii bunlar şu anki değerlendirmelerimiz.

Yılbaşı özel çekilişinde son 10 güne girildi. Şu ana kadar geçen yılın altındayız ancak son 10 gün içinde satışlarımız artar. Çünkü bizde çekiliş yaklaştıkça bilet satışları yükseliyor. 2008’de bastırılan biletlerin yüzde 95-96’sını satmıştık. Satışta bu yılı hangi oranda kapatacağımız 31 Aralık akşamı belli olur." -BÜYÜK İKRAMİYE DEVLETE ÇIKACAK- Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Biçer, bu yılbaşı için bastırılan biletlerin tamamının satılması halinde kamuya 72,7 milyon lira kaynak aktarılacağını da söyledi.

Yılbaşı gecesi 2 milyon 962 bin 585 adet ikramiye dağıtılacağını, toplam ikramiyenin de 176 milyon 340 bin lira olacağını kaydeden Biçer, "Yılbaşı çekilişinden devlete de önemli bir pay kalacak. İdaremiz, özel çekiliş biletlerinin tamamının satışı halinde katma değer vergisi, şans oyunları vergisi ve diğer kamu payları adı altında devlete 72 milyon 766 bin 918 lira katkıda bulunacak" dedi.