Anaokulu öğrencilerine diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı

Diyarbakır'ın Hani İlçe Kaymakamı Özkan Demirel, anaokulunda eğitim gören 120 çocuğa diş macunu ve diş fırçası dağıttı.

Zübeyde Hanım Anaokulu'nda yapılan törene Kaymakam Özkan Demirel, İlçe Emniyet Amiri Nazmi Muslu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeyhmus Günsel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrullah Özdemir, anaokulu müdiresi Bahar Taşkıran, müdür yardımcısı Elif Akar, öğretmenlerden Ayten Çeri, Münevver Öztek, Şükran Aslan ile Esin Yabacıoğlu katıldı. Hani İlçe Kaymakamı Özkan Demirel, Zübeyde Hanım Anaokulu'nda okuyan okul öncesi minik çocuklara diş macunu ve fırçası dağıtımı öncesinde geçen yıl törenle hizmete açılan
okul ve sınıfları tek tek gezerek okul yetkililerinden eksiklikler hakkında bilgi aldı. 120 çocuğun eğitim gördüğü anaokulunda okuyan çocuklarla oturdukları masayı paylaşan Kaymakam Özkan Demirel, öğrencilerle dertleşerek çocukluk dönemi hatıralarını tazeledi. Kaymakam Demirel, çocuklara yönelik yaptığı konuşmada; "Bizim okuduğumuz yıllarda anaokulları, ana sınıfları yoktu. Oyun alanlarımızda oyuncaklarımız da yoktu. Ama şimdi bakın bunların hepsi var. Devlet bu imkanları sizin iyi yetişmeniz ve iyi okumanız için sağlıyor. Çünkü sizler bizim yarınımızın teminatısınız. Sizler ne kadar iyi yetişir, iyi okursanız bizler de o kadar sizinle gurur duyacağı. Kaymakamlık olarak sizler için ne gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Sizleri ziyaret etmemizin amacı diş temizliği alışkanlığını sizlere kazandırmaktır. Ağız ve diş sağlığı çok önemlidir. Sizlerden şimdiden dişlerinizin bakımını yapmanızı ve sağlığınıza çok önem vermenizi istiyorum" dedi.

Demirel, beraberinde getirmiş olduğu diş macunu ve diş fırçasını minik çocukların eğitim gördüğü anaokulu ve sınıflarda çocuklara tek tek kendi elleriyle dağıttı. İlçe Emniyet Amiri Nazmi Muslu da, hazır bulunduğu dağıtım töreninde yaptığı kısa konuşmada, amaçlarının öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek ve öğrencilere bu alışkanlıkları sağlamak olduğunu belirtti.