Park halindeki araca pompalı tüfekli saldırı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Ali Çetinkaya Mahallesi meydanında park halindeki bir otomobil kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kurşunlandı.

Önceki dönem Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Emine Orbatu’nun eşi Erim Orbatu’ya ait olan 10 YN 828 plakalı özel otomobil, geçtiğimiz gece pompalı bir tüfeğiyle ateş edilerek kurşunlandı. Kalp rahatsızlığı nedeniyle İzmer’deki bir hastanede tedavi gören eski Belediye Meclis Üyesi Emine Orbatu ile olayla ilgili olarak yapılan telefon görüşmesinde, Orbatu, “Ben bu yıl yerel seçimlerde aday olmadım. Bu yüzden de şu an aktif siyasetin içerisinde değilim. Zaten biz aile olarak sessiz sakin bir hayat sürüyoruz. Hiç kimseyle herhangi bir husumetimizde olmadı şimdiye kadar. Olayı yapanların sadece basit şehir eşkıyalarının bir işi olabileceğini düşünüyorum. Güvenlik güçlerinin olayı yapan ya da yapanları bir an önce yakalayıp, adalete teslim edeceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Öte yandan, Aracın sol arka kapısında portakal büyüklüğünde bir delik açan kurşunun domuz kurşunu olabileceği tahmin edilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.