Malatya'da teröre tepki eylemi

Tokat Reşadiye'de hain saldırı sonucu 7 askerin şehit edilmesine bir tepki de Malatya'dan geldi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi, Soykan Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, "Türkiye terör saldırısı altında. Ülkede huzur kalmadı. Dalga, dalga terör her tarafı kaplıyorlar! Özellikle Güneydoğu Anadolu'da, İstanbul'da, Hakkari'de, Van'da Tokat' ta. Cumhuriyetin gül yüzünde iki çıban işlemektedir "Gericilik ve Kürtçülük" bu iki çıbanın boyutları ve felaketi herkesin malumudur" ifadelerini kullandı.

"Doğu ve Güneydoğuda ve İstanbul'da sokakları ateş topuna çevirdiler. Bu senede çocuk katilinin İmralı'daki yeri bahane edilerek Türkiye genelinde kalkışma başlattılar. Kürtçülüğü kullanarak, iş, aş, ağalık gibi sorunları görmeksizin "demokratik haklar" kisvesi altında utanmadan emperyalist beslemesi teröristlerin sözcülüğünü yaparak, 'başkanım, milletvekilim' payesini ve imkanlarını elde ediliyor. Yoksul kitleler ve özellikle de gençler, bu orta oyunundan habersiz, umuyor, bekliyor, en küçük bir kışkırtmada açlığın ve yoksulluğun biriktirdiği hınçla, yürüyor, bağırıyor, saldırıyor, kırıyor, yakıyor" diyen Tunçdemir, açıklamasını özetle şöyle tamamladı: "Bunun bir adım ilerisi isyandır. Başta çocuklar olmak üzere halk polisle çatıştırılıyor. İstanbul'da onlarca araba ve otobüs yakıldı ve terörist eylemlerde bulundular. Sisten istifade eden bölücü terör örgütü Reşadiye kırsalında 7 civan gencimizi şehit etti. Anayasa Mahkemesinin bölücü eylemlerin odağı haline gelen bir partinin kapatma kararı ardından, Parlamento içersindeki PKK temsilcileri Türk-Kürt çatışmasına dönüştürebilmek için tehditler savuruyorlar.

Van'da, Diyarbakır'da, Hakkari'de, İstanbul'da ve de İzmir'de yakalanan patlayıcılar bayram fişekleri mi? Türkiye kalkışma yaşamakta. Bir adım sonrasının adı isyandır. Devrilen panzerler değil, Devlet'tir. Yeter artık, uyanın! Atatürk ilkelerinin topyekun uygulanmasındadır. Şimdi ayağa kalkma zamanıdır. Bu gidişe dur denilmelidir."