Dalaman'da diyabet eğitimi

Dalaman Belediyesi'nin düzenlediği 'Diyabet' semineri vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Dalaman'da diyabet eğitimi
Daha önce Temmuz 2009’da düzenlenen “Diyabet Eğitim” programının ikincisi halktan gelen yoğun talep üzerine Belediye Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlendi. Diyabet ve Şeker Hastaları’nı Diyabet Hemşiresi Sevil İçli tarafından bilgilendirme semineri düzenlendi. Diyabet ve Şeker Hastaları eğitim Semineri’nden önce, seminere gelen tüm vatandaşların ücretsiz olarak kan ve şeker ölçümü yapıldı.

Seminer başlamadan önce kısa bir konuşma yapan Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz; “Diyabet ve şeker hastalığı gibi önemli bir konuda bilgiler aktarmak için İzmir’den Dalaman İlçemize gelen Diyabet Hemşiresi Sevil İşli’ye çok teşekkür ederim. Bu tür konularda duyarlı olmamız lazım. Gönül isterdi ki bu salon dolsun. Ama yinede buraya kadar gelen veya gelmeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Hemşiresi Sevil İşli tarafından şeker hastalarına, belirli bir kilonun üzerinde olan ve ailede şeker hastası yakını bulunan kişilere diyabet ve şeker hastalığı ile ilgili bilgiler verildi.