Sivas'ta çöken yol trafiğe açıldı

Sivas'ta D-100 karayolunun 13. kilometresinde yapılan duble yol çalışmaları esnasında çöken tali yol, trafiğe açıldı.

Sivas'ta çöken yol trafiğe açıldı
Edinilen bilgiye göre, Sivas'ın Suşehri ile Koyulhisar ilçeleri arasındaki D-100 karayolunun 13 kilometresindeki tali yolda çökme meydana geldi.

Program gereği yıkılıp yeniden yapılması planlanan köprünün yıkımından sonra yolda oluşan çökme nedeniyle sürücüler bir saat beklemek zorunda kaldı.

Önceki yıl duble yol programına alınan yolda çalışmalarını sürdüren inşaat firması, eriyen kar suları tarafından altı oyulduğu için çöken tali yolda çalışma başlattı. Halk arasında Doğu'nun dere yolu olarak adlandırılan yol çökme nedeniyle bir saatliğine trafiğe kapatıldı.

Yoldaki göçük nedeniyle oluşan uzun kuyrukta beklemek zorunda kalan sürücülerden Ahmet Yılmaz, yolda yaşanan bu tür sıkıntıların ciddi problemlere neden olabileceğine dikkat çekti. Yılmaz, "Yol yapımını sürdüren firma ellerinden geleni mutlaka yapıyor. Ancak dere yolunun tek güzergâhı olan bu yolda bu tür bir aksaklık acil hastası olan birini ciddi sıkıntıya sokabilir. Bu 3 kilometrelik kuyrukta belki aracında hastası olan veya farklı bir krizi olan olabilir. Yetkili firmanın bu tip durumlarda daha sağlıklı bir çözüm üreterek yolu kontrollü olarak da açmasını beklerdik." dedi.

Çalışmaları yerinde takip eden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, firmaya ait iş makineleriyle eriyen kar sularının yumuşattığı zemini dolgu malzemeleriyle doldurduklarını, zemindeki dolguya rağmen oluşan boşluklarda araçların batabileceğini söyledi. Batmaları engellemek için trafiği durduklarını kaydeden yetkili, güvenlik açısından bunu yapmalarının zorunlu olduğunu ifade etti.

Köprü yıkım çalışmasının ardından böyle bir göçüğün meydana geldiğini aktaran yetkili, ellerindeki iş makineleriyle yolu bir saat gibi bir sürede ulaşıma açtıklarını sözlerine ekledi.