Japonya El-Kaide'nin yeni hedefi

Eski terörle mücadele uzmanı El-Kaide'nin yeni hedefini söyledi.

Eski bir yargıç aynı zamanda terörle mücadele uzmanı olan Fransız Jean-Louis Bruguiere, El Kaide terör örgütünün yeni hedefindeki ülkenin Japonya olduğunu söyledi.  

Bruguiere, anılarını kapsayan "Ce que je n'ai pas pu dire" (Söyleyemediklerim) adlı kitabının tanıtımında dün gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında, "Yaptığım soruşturmalar sayesinde Japonya'nın El Kaide'nin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını kanıtladım" dedi.

Bruguiere, ordunun El Kaide'ye karşı mücadele verdiği Pakistan'daki durumun "kaynayan bir kazana" dönüştüğünü ve son derece kaygı verici olduğunu söyledi.

25 yılını terörle mücadeleye adamış olan Bruguiere, "Coğrafi konumu itibariyle ve sınırları içerisinde yaşayan çok sayıdaki Pakistanlıdan dolayı, Japonya artık El Kaide'nin öncelikli bir hedefi haline gelmiştir" diye konuştu.

Bruguiere, ABD'de 11 Eylül 2001 saldırılarından önce Amerikan makamlarını ABD'ye yönelik terör tehdidi konusunda uyardığını, şimdi de aynı şekilde Japon makamlarını uyardığını kaydetti.

"Güvenlik bakımından, Japonya'nın El Kaide tehdidine karşı kırılgan olduğunu" söyleyen 65 yaşındaki Bruguiere, "şu anki tehlikenin Pakistan olduğunu" sözlerine ekledi.

Eski yargıç, tanıttığı kitabında, eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'i, başkanlığı sırasında terör tehdidini bertaraf edememekle itham ediyor ve eskiden Leşker-i Tayyibe örgütünün üyelerini Pakistan ordusu askerlerinin eğittiğini öne sürüyor.