İstanbul panikte!

Domuz gribinin can almaya devam ettiği şu günlerde paniğe kapılan İstanbullular soluğu acil servislerde aldı.

21 kişinin domuz gribinden hayatını kaybetmesi büyük şehirlerde paniğe yol açtı. İstanbul'da hastanelerin acil servisleri tıka basa dolarken, hastaneler yaşanan yoğunluktan vatandaşa hizmet veremez duruma geldi. 

PERSONEL AZLIĞI İSYAN ETTİRDİ

Domuz gribi olarak bilinen A(H1N1) şüphesi ile hastanelere başvuranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Gece, ateşi çıkanlar hastanelerin acil servislerine koşunca, hasta yakınları ile sayıları yetersiz olan hastane personeli karşı karşıya geliyor. Acil ve çocuk polikliniklerinin önündeki uzun kuyruklarda alınan sıra numaraları ise normal zamanlardakinin neredeyse 3-4 katına çıkıyor.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan muayanede yüzde 90 Domuz gribi belirtileri görülmesine rağmen yer olmadığı gerekçesiyle İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yönledirildiklerini belirten Zuhal Atalay’ın babası Aydın Atalay, “Kızım ateşler içinde yanıyor. Belirtilerin yüzde 90 Domuz gribi olduğunu söylemelerine rağmen buraya yönlendirildik. Saatlerdir kucağımda çocuğumla bekliyorum. Sıra ne zaman gelecek bilmiyorum. İçeride tek doktor var. Böyle zamanlarda neden personel sayısı artırılmıyor” diyerek isyan etti.

Diğer hasta yakınları da Aydın Atalay'a destek verince, hasta yakınları ile hastane güvenlikçileri arasında tartışma yaşandı.

PERSONEL DE SIKINTILI


Bezm-i Alem Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde de yaşananlar da aynı. Yüzlerinde maske olan onlarca hasta ve hasta yakını sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Hastanenin nöbetçi şefi Aydın Gözü de, başvuru sayısının fazlalığından yakınarak, “Buraya da çok sayıda vaka geliyor. Hastanemizde karantina olmadığı için gelen hastaları diğer hastanelere yönlendirmek zorunda kalıyoruz” dedi.

GECE BOYUNCA SIRA BEKLEDİLER
Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Çocuk Servisi'nde yaşananlar ise tam anlamıyla çaresizliğin fotoğrafı. Sıra, 70 rakamını gösterirken, çocuğu ateşler içinde yanan bir babanın elindeki numara 435. Bu baba 3 saatir beklediğini belirterek, “Çaresiz beklemek zorundayım. Tek doktor var. 3 saatte 70 kişiye bakabildi. Benim sıram 435. Sizce ne yapmalıyım?” diye konuştu.

Gece, Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile diğer hastanelerin acil servislerinde yaşanlar da aynı. Muayene için sıra bekleyen yüzlerce hasta ve hasta yakını.