70 bin TL rüşvet

Bir çok devlet kurumunun içine sızan fuhuş çetesinin yıllık geliri 100 milyon TL olduğu ortaya çıktı.

Bir çok kurumla işbirliği yapan çete aylık 70 bin TL rüşvet dağıtmış. 

İstanbul'da çökertilen fuhuş şebekesine yönelik çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Üç oteli bulunan çetenin, birçok gece kulübünü de işlettiği öğrenildi. Vergi dairesinde görevli K.C. ve T.Ç.'nin, çeteyi mekanlara gidecek vergi memurları hakkında uyardığı tespit edildi. Vergi memurları, 'Arkadaşlar denetlemeye geliyor. Eksiğinizi tamamlayın, dikkat' diye telefon açmış. Polis okulunda görevli Emniyet Müdürü A.Ö.'nün şebeke üyeleriyle sık sık yemek yediği görüntülendi. A.Ö.'nün geçirdiği çok sayıda soruşturma nedeniyle 1. sınıf Emniyet Müdürü olamadığı da kaydedildi.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ İFADEYE
Çete tarafından, hesabına yaklaşık bin TL yatırıldığı belirlenen bir ilin Emniyet Müdürü A.K.'nın da ifade vereceği belirtildi. Çete lideri Ayhan K.'nın kamu görevlilerine aylık 70 bin TL'lik rüşvet dağıttığı belirlendi. Çetenin yıllık gelirinin 100 milyon lira olduğu öne sürülüyor. Operasyona adı karışan 9 hakim ve savcı hakkında Adalet Bakanlığı tarafından işlem başlatıldı. Emniyet bünyesinde görevli doktor M.E. de, çete elemanlarından para alırken takibe takıldı. Fuhuş çetesinin ikinci dalga operasyonu, ilişkili olduğu polisler arasında paniğe yol açtı. Polis memuru S.Y. rapor alıp kayıplara karıştı.

GOOGLE EARTH'DEN BASKIN
Polis, çeteye ait mekanların bulunduğu bölgeleri google earth'den belirledi. Doktor, laborant, vergi memuru gibi kamu görevlilerininin de aralarında bulunduğu 37 kişi ile 120 kadından bir kısmı dün adliyeye sevk edildi.