Küçük hacker kaçırıldı

Okula giderken kaçırıldığı belirtilen 12 yaşındaki Musa isimli çocuğun internette online oynanan oyunlardan 3-4 bin TL arası para kazandığı öne sürüldü.

Ömer Duygun İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Musa K., önceki gün Bakırcı Mahallesi’ndeki evinden okula gitmek üzere sabah saat 07.00 sıralarında ayrıldı. Ayazpaşa Caddesi’ne geldiğinde yanına yaklaşan 18-20 yaşlarında sarışın bir kişiyle kısa süre konuştu. Daha sonra, kimliği henüz belirlenemeyen bu kişiyle birlikte yürümeye başladı.

AĞLAYARAK ADAMLA BERABER GİTTİ

Musa K.’nın peşinden giden aynı sınıftan arkadaşları, tanımadıkları kişinin kendilerine küfür ettiğini, Musa’nın bunun üzerine ağlayarak, “Siz okula gidin ben birazdan gelirim” diyerek uzaklaştığını anlattı. Musa’nın okula gelmemesi üzerine durum polise bildirildi. Geniş çaplı araştırma başlatan polis, çocuğa ulaşamadı. Musa’nın konuştuğu kişiyle herhangi bir zorlama olmadan gittiğini gördüklerini söyleyen sınıf arkadaşları “İnternetteki oyunları çok iyi oynayan Musa, oyunlardan 3-4 bin TL kazandığını bize söylüyordu. Şiddet ve ödül içerikli oyunu online bağlantıyla gruplar halinde oynuyordu. Olayın olduğu gün başında kapüşon bulunduğu için yüzünü fazla göremediğimiz kişi, arkalarından gitmeye çalışınca bize küfür etti ve takip etmememiz konusunda uyardı. Musa da geleceğini söyleyince okula gittik. 2 saat geçmesine karşın gelmeyince okul yönetimine söyledik. Musa’nın yanındaki kişinin oyun oynarken tanıştığı birisi olduğunu düşünüyoruz” dediler. Oğlu Musa’yı arama çalışmalarını hem kendilerinin hem de polisin sürdürdüğünü söyleyen seyyar satıcı Necmettin Kang, "Musa, internet kafeye sık gider, oyun da oynardı. Kaçırılma olayının bununla bir ilgisinin olup olmadığını bilmiyorum" diye konuştu.