USD (Alış - Satış) : 7,37 - 7,38 EURO (Alış - Satış) : 8,94 - 8,96
HAZIM KÖRMÜKÇÜ KİMDİR?
HAZIM KÖRMÜKÇÜ HABERLERİ
Hazım Körmükçü Gerçek adı Kazım Körmükçü (d. 1898 - İstanbul, ö. 1 Nisan 1944 - İstanbul) Tiyatro ve sinema sanatçısı

beyoğlu'nda doğan Hazım Körmükçü, Şemsülmekatip ve Kabataş İdadisi'ni bitirdi. Türkiye'nin ilk tiyatro sanatçılarındandır. Belediye Meclisi'nde çalıştı. Babasının Muzıka-yı Hümayun'da solfej öğretmeni olmasından kaynaklı müzik yeteneğiyle, birçok enstrümanı çalabiliyordu. Karagöz oynatmayı da öğrenen sanatçı, tiyatroya ilgi duyarak, Benliyan Tıyatro Kumpanyası'nda yardımcı oyuncu olarak çalışmaya başladı. 1917 yılında Darülbedayi'de yeraldı. Ferah Tiyatrosu, Raşit Rıza Topluluğu ve Milli Tıyatro'da çalıştı. Operetlerde rol aldı. 1932 yılında kamera karşısına geçti. Muhsin Ertuğrul'un filmlerinin çoğunda rol aldı. Bir dönem Milli Piyango bileti satıcılığı yaptı. Bir film yönetmiş ve bir sinema filmi senaryosu yazmıştır. İstanbul'da zatürreden öldüğü zaman cenazesine 5.000'den fazla seveni katıldı. İstanbul Şehir Tiyatroları Hazım Körmükçü'nün ölümüyle iki gün süreyle perdelerini kapalı tutmuştur. Sanatçının torunu da kendisiyle aynı adı taşır (torun Hazım Körmükçü) ve bugün dedesi gibi oyuncudur.

Filmografisi [değiştir]
Nasreddin Hoca Düğünde - 1943
Kahveci Güzeli - 1941
Akasya Palas - 1940
Bir Kavuk Devrildi - 1939
Tosun Paşa - 1939
Allahın Cenneti - 1939
Aynaroz Kadısı - 1938
Aysel Bataklı Damın Kızı - 1935
Aysel Bataklı Damın Kızı - 1934
Milyon Avcıları - 1934
Düğün Gecesi (Kanlı Nigar) - 1933
Karım Beni Aldatırsa - 1933
Söz Bir Allah Bir - 1933
Leblebici Horhor Ağa - 1933
Bir Millet Uyanıyor - 1932
İstanbul Sokaklarında - 1931
Kaçakçılar 1929
Ankara Postası - 1928
HAZIM KÖRMÜKÇÜHABERLERİ
Feedback
Bu sayfa veya içerik ile ilgili bir sorun olduğunu mu düşünüyorsun?
Lütfen bir kaç saniyeni ayır ve aşağıdaki form ile bize bildir
Mail Adresiniz:
Resim Doğrulama Kodu Kodu Yenile
HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı