CHP nereye koşuyor?

Mehmet Orhan

Mehmet Orhan

Anlamak mümkün değil!
Neler oluyor? CHP ne yapmaya çalışıyor? Deniz Baykal hangi sularda yüzüyor?
Daha dün Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı öldürmek isteyen PKK, iki masum insanın çocuklarını yetim bıraktı. Aynı saatlerde, Deniz Baykal, PKK soruşturmasında tutuklanan Ahmet Türk'ün evini Mardin'de ziyaret ediyordu.
Bunlar kafayı mı yedi? Ne yapmaya çalışıyorlar?
CHP'nin ve Baykal'ın yaklaşımları, “Siyasi hassasiyet” ya da “Demokratik yaklaşım” olarak değerlendirilebilir mi diye düşünüyorum. Olmuyor. Resmen, PKK'nın arka bahçesi HDP'ye koltuk çıkıyorlar, destek veriyorlar. Peki niye?
Sadece HDP değil, FETÖ soruşturmasında da “hukuk” un önünde kalkan oluyorlar. On Beş Temmuz ihanetine imza atanlar tutuklanmasın, yargılanmasın, hapsedilmesin istiyorlar. Ana Muhalefet Partisi olmak, onlara bu aymazlık hakkını verir mi?
Demokrasilerde “hukuk devleti” gerçeği vardır. PKK'lı da olsa, FETÖ'cü de olsa adil yargılanmak herkesin hakkıdır. CHP bunu mu diyor peki? Hayır. CHP, “PKK sizi tükürükle boğar” diyenler, aracında PKK'ya silah taşıyanlar, siyaset yaparken emri Kandil'den alanlar yargılanmasın istiyor. Üstelik tüm bunların kanıtları ortadayken. CHP bir yandan bunu yaparken, öte yandan sanki, HDP ve PKK'ya karşıymış gibi, çözüm sürecini, Oslo görüşmelerini hatırlatıyor ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Ak Parti'yi bunlarla vurmaya çalışıyor. İyi de, eğer “Çözüm Süreci”, “Oslo Görüşmeleri” nde iktidar hata yaptıysa, şimdi bu hatasından dönmüş. Siz niye, hata olarak gördüğünüz bir yaklaşımı devam ettiriyorsunuz?
Anlamak imkansız!
Aslında anlamak imkansız değil de konuşmak, söylemek biraz zor geliyor.
CHP, muhalefet etme adına resmen HDP üzerinden PKK'ya kol kanat geriyor. Muhalefet etme adına FETÖ'ye sahip çıkıyor.
Türkiye zor günlerden geçiyor. Hatta zor yıllardan geçiyor.
Ama bunlar CHP'nin umurunda değil!
CHP her şeye karşı çıkıyor. CHP, Türkiye'ye çelme atmak isteyen ne kadar yerli ve yabancı unsur varsa, onların yanında duruyor. Peki neden?
Bütün bunların iki nedeni var. Birincisi, iktidar olmaktan umudu kesen CHP, olağanüstü şartları zorlayarak, Türkiye'de demokrasi dışı oluşum ya da kalkışmalarla hükümeti devirmek istiyor. CHP için, Erdoğan ve Ak Parti'den kurtulmanın başka çaresi yok. İkincisi, CHP'de var olan, HDP ve FETÖ damarı. Bu damarda kimlerin yer aldığını görmek için, CHP'nin FETÖ'ye ve HDP'ye sahip çıkan ve bunu gizlemeyen isimlerine bakmak yeterli. Atatürkçü ve Ulusalcı isimleri siyaset dışı bırakan “Yeni CHP” var karşımızda.
CHP ilk seçimlerde PKK'lılar ve FETÖ'cüler dışında kendine oy verecek seçmen bulamayacak.
Çünkü, Atatürkçü ve Ulusalcı CHP'liler, HDP-PKK ve FETÖ konusunda hem Kılıçdaroğlu'nun hem de diğer yöneticilerin söylemlerinden son derece rahatsız. Bunu çoğu CHP seçmeni açık açık dile getiriyor. Özellikle 2014 yerel seçimlerinden itibaren, Atatürkçü-Ulusalcı kadroların CHP'den dışlanması, CHP'yi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi olmaktan çıkardı.