- Yozgat Şehir Hastanesi'nde şehit yakını ve gazilere öncelik tanınıyor

Yozgat Şehir Hastanesi genel görüntü
Gaziler Hastane Şehit Yakınları Laboratuvar Şehit Yakını 

-Şehir yakınları ve gaziler için kurulan destek masası görüntü
-Röportajlar
-Detay

( YOZGAT ) YOZGAT

- Yozgat Şehir Hastanesi’nde şehit yakını, gazi ve harp mamullerine kayıt, muayene ve diğer işlemlerde öncelik hakkı tanınması için irtibat ve destek masası kuruldu. Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi, yeni bir uygulamayı daha vatandaşların hizmetine sundu. Şehir Hastanesi yönetimi tarafından şehit yakını, gazi ve harp mamülleri için irtibat ve destek masası kuruldu. Şehit yakınları ve gazilerin sağlık kuruluşlarında öncelik hakkı olmasına rağmen zaman zaman vatandaşların bu durumu bilmemesi nedeniyle yaşanan sıkıntıların önüne geçmek adına onlar için ayrı bir irtibat ve destek masası oluşturuldu. Bu sayede şehit yakını ve gazilere kayıt ve muayene işlerinde hastanede görevli olan personeller de eşlik edebilecek ve şehit yakınları ile gaziler hastanede her türlü işlemlerini rahatlıkla yapabilecekler. Yozgat Şehir Hastanesi'nde şehit yakını, gazi ve harp mamülleri için irtibat ve destek masası oluşturduklarını belirten Destek ve Kalite Hizmetler Müdürü Mehmet Gözel,"Hastanemize gelen şehit yakınları ve gazilerimizin daha rahat hizmet alabilmesi adına bu masaya başvurdukları andan itibaren kendilerine her türlü destek sağlanmaktadır. Gidecekleri yerlere kadar gerektiğinde her türlü yardımı yapabilmek adına onlara destek sağlıyoruz. Yeni yaptığımız bir uygulama ve bu uygulama şehit yakını, gazilerimizden destek bulmakta. Kendileri zaman zaman bize ulaşarak memnuniyetlerini dile getirmektedirler. Gerektiğinde personellerimiz şehit yakınlarımıza ve gazilerimizi gidecekleri polikliniklere, laboratuvarlara kadar nasıl bir yardım almak istiyorlarsa kendileriyle birebir ilgilenerek hastaneden ayrılana kadar kendilerine refakat ediyoruz" dedi.
Şehit aileleri ve gaziler için yapılan uygulamayı olumlu bulduğunu söyleyen Abdulhamit Yalçın ise şehit yakınları ve gazilerin Şehir Hastanesi'ndeki bu uygulama ile rahatlıkla muayene olup işlerini halledeceklerini belirtti.
Şehir Hastanesi'nde hasta kayıt görevlisi Esra Çakır ise şehit yakınları ve gazilere öncelik tanıdıklarını ifade ederek,"Hastanede kolaylıkla istedikleri gibi muayene olabiliyorlar. Burada beklemek zorunda kalmıyorlar, kendilerinin öncelik hakkı bulunuyor. Geliyorlar sıralarını alıyorlar ve istedikleri bölüme giderek muayene oluyorlar" şeklinde konuştu.
(BMG-UY-
6 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı