Köpek Yarışması Renkli Görüntüler

Nevşehir'de düzenlenen 1. Uluslararası Anadolu Irkları Köpek Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 40 ayrı kategoride 200 köpeğin katıldığı yarışmada, hem gazeteciler hem de köpek sahipleri zor anlar yaşadı.
Köpek Yarışması Köpek Uluslararası Göreme 


Kapadokya TV ve Göreme Belediyesi ile birlikte Çoban Köpekleri Araştırma Derneği tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Anadolu Köpekleri Irk Yarışması Nevşehir'in Göreme beldesinde gerçekleştirildi. Yarışmaya Türkiye'nin değişik illerinden 200 köpek katılırken, hayvan severlerde yarışmaya büyük ilgi gösterdi.

Göreme Açık Hava Müzesi yolundaki balon kalkış alanında yapılan yarışmaya değişik türdeki köpekleri ile katılan hayvan severler, yarışma öncesinde köpeklerini sakinleştirmekte bir hayli zorlandılar. Köpek sahipleri gibi onlarla röportaj yapmak isteyen muhabirlerde zaman zaman zor anlar yaşadı. Kimi muhabirler mikrofonlarını köpek sahiplerine tutturmayı tercih ederken kimileri ise röportaj sırasında kamyon kasasına çıkarak köpeklerden korunmaya çalıştı.

Gerçekleştirilen yarışmada, köpekler ırk, iskelet yapısı, diş, yürüyüş ve kuyruklarına göre puanlandırılırken dereceye giren köpeklere madalya ve sahiplerine ise plaket ve kupa verildi.
Çoban Köpekleri Araştırma Derneği Başkanı Akın Tülübaş, ' Milli servete sahip çıkmanın dışında yerli ırklarımızın zenginliğini herkese göstermek istiyoruz. Türkiye'de sadece Kangal köpeği yok, bir çok ırk var. Malak var, Çoban Köpeği var, Akbaş var. Bu ırkları vatandaşlarımızın tanıması ve sahiplenmesi için bu organizasyonları düzenliyoruz ' dedi.

10 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı