Uzman erbaşlar yemin etti - BURDUR

- Salondan detay görüntüsü - Uzman erbaşların yemin etmesi - Protokol üyelerinin ödül vermesi - Tırtıllı Araç Sürücü Eğitim Alay Komutanı Albay Aytaç Tokçalar'ın konuşması - Uzman erbaşların Zırhlı Birlikler Marşı'nı okuması - Sancağın tören alanından ayrılması - Isparta ve Burdur 'da tören düzenlendiISPARTA / BURDUR (AA) - Isparta ve Burdur 'da uzman erbaşlar için yemin töreni yapıldı.Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans salonundaki törende Tırtıllı Araç Sürücü Eğitim Alay Komutanlığında eğitim gören piyade tankçı 36. ve 38. dönem 116 uzman erbaş yemin etti.Törende eğitim, spor ve bakım branşlarında başarılı olan uzman erbaşlara protokol üyeleri tarafından ödül verildi.
Tırtıllı Araç Sürücü Eğitim Alay Komutanı Albay Aytaç Tokçalar, törende, uzman erbaşların ettikleri yeminle millete sadakatle hizmet, emirlere ve amirlere mutlak itaat edeceklerini beyan ettiklerini dile getirdi.Bu beyanın teminatının, şeref ve namus olduğunu aktaran Tokçalar, "Şeref ve namus, Türk ulusu için hava, su, toprak kadar kutsaldır, elzemdir. Komutanınız olarak sizlerin, ettiğiniz yemine bağlı kalacağınıza, vazifeyi namus bilerek çalışacağınıza, parolanızın, bayrak ve şeref olacağına, dürüstlük ve karakterden asla taviz vermeyeceğinize gönülden inanıyorum." diye konuştu.
Tören, yemin eden uzman erbaşların Zırhlı Birlikler Marşı'nı okumasıyla sona erdi. Askerler aileleriyle hasret giderdi.Törene, Burdur Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, gaziler ve uzman erbaşların yakınları katıldı.

Gaziler Uzman Erbaş Yemin Töreni Uzman Erbaşlar Sparta 

9 Şubat 2018 Cuma günü yayınlandı