UMKE'den tatbikat - ANTALYA

- UMKE tarafından gerçekleştirilen tatbikat - Ekiplerin olay yerine gitmesinin drone görüntüsü - Trafik kazasındaki yaralıları kurtarma görüntüsü - Yaralıların sedye ile taşınması - Ekiplerin bota binip suda kurtarma tatbikatı yapmaları - Suda kurtarma tatbikatının drone görüntüsü - Ekiplerin botla sahile dönmeleri - Antalya Sağlık Müdürlüğü Afet Birim Sorumlusu ve Kamp Koordinatörü Erhan Bayraktar'ın konuşması - Telsizle anons görüntüsü - UMKE eğitmeni Feyyaz Deniz Sarıgöl'ün konuşması - Dağda kurtarma görüntüsü - Drone ile çekilmiş görüntü Antalya 'da UMKE'den tatbikat - Antalya , Isparta ve Burdur'dan 100 sağlık personeli, senaryo gereği trafik kazasında, dağda ve suda kurtarma tatbikatı gerçekleştirdiANTALYA (AA) - Antalya 'nın Kumluca ilçesinde, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), kurtarma tatbikat yaptı.UMKE Bölge Müdürlükleri personeli, üç gün süren eğitim kampı ve kurtarma tatbikatı için Mavikent Mahallesi Kazanova mevkisinde toplandı.İl Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen tatbikata, Antalya , Isparta ve Burdur'dan 100 sağlık personeli katıldı.
Gerçeğini aratmayan tatbikat etaplarında ekipler, senaryo gereği trafik kazasında, dağda ve suda kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Antalya Sağlık Müdürlüğü Afet Birim Sorumlusu ve Kamp Koordinatörü Erhan Bayraktar, gazetecilere yaptığı açıklamada, teorik eğitimlerin yanı sıra sahada uygulamalı tatbikatlarla kampı gerçekleştirdiklerini söyledi.

UMKE ekiplerinin yeri geldiğinde Mehmetçik ile görev yaptığını aktaran Bayraktar, "Kampla, tecrübeleri paylaşıp, moral ve motivasyonu artırmayı amaçlıyoruz." dedi.
UMKE eğitmeni Feyyaz Deniz Sarıgöl de teorik eğitimlerin yanı sıra yaşanabilecek olumsuzlukları senaryolarla gösterdiklerini kaydetti.
Eğitim kampının en önemli bölümlerinden birinin denizde arama kurtarma faaliyeti olduğunu ifade eden Sarıgöl, eğitim kampının başarılı geçtiğini, personele sertifika verileceğini dile getirdi.
Kurtarma Tatbikatı Trafik Kazası Sparta Tatbikat Sağlık Personeli 

11 Mayıs 2018 Cuma günü yayınlandı