Tokatlı kadınlar 'teşekkür' istedi

Tokat'ta yolcu midibüleri ve duraklara afiş asılması
Kadınlar Günü Osmanpaşa Göreme Öğrenciler Kışla 

-Kadınların etkinliğine hemcinslerinin alkışla destekleri
-Okul Müdürü Ömer Faruk Aybek'in kadınların etkinliğne desteği
-Tokat Gönüllü Turizm Elçileri Grubu adına konuşan aktivist Fatma Esin Tuna ve öğrencilerle röp

( TOKAT ) TOKAT

- Tokat'ta kadınlar günü dolayısı ile düzenlenen etkinlikte kadınlar "teşekkür" beklediklerini dile getirdi. Tokat’ta Gönüllü Turizm Elçileri ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Üniversiteli Gönüllüler Grubu 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla otobüs duraklarına midibüslere "Her ermek bir teşekkürü hak eder ve teşekkürün hiçbir maddi değeri yoktur, teşekkür edene de zararı yoktur. Teşekkür borçlarınızı ödeyiniz. Fedakar kadınlar için kocaman bir alkış!" yazılı kağıtlar yapıştırdı. Yolcular ise önce şaşırdı, sonra alkışlarla yapılan etkinliği destekledi. Tokat Gönüllü Turizm Elçileri Grubu adına konuşan aktivist Fatma Esin Tuna, kadınların fedakar olduğunu ama karşılığını göremediğini ifade ederek, "Bunun karşılığında bir teşekkür edilmesini istiyoruz. Yaptıkları işler görevleri olarak değilde kendisinin bir ikramı olarak düşünülmesini ve teşekkür edilmesini istiyoruz" dedi.
Okul Müdürü Ömer Faruk Aybek ise etkinliğe destek vererek erkeklerin hayatını kadınlara borçlu olduğu için 'teşekkür' etmek zorunda olduğunu belirterek, "Cennet annelerin ayağının altında, Peygamberimizin hadisi. Biliyoruz ki bu sebeple de olsa teşekkür etmeye layıklar" diye konuştu.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi Üniversiteli Gönüllüler Grup Başkanı Sencer Koçak ise kadınlar günün erkekler için bir temsili gün olduğunu, kadınların değerinin hayatımızın her anında bilinmesi gerektiğini kaydetti.
(Nİ-GF-Y)
8 Mart 2018 Perşembe günü yayınlandı