Suriyelilerin diktiği ilk Türk Bayrağı göndere çekildi

Türk Bayraklarının dikilme işlemleri
Mesleki Eğitim İş Makinesi Halk Eğitim Merkezi Eğitim Merkezi Okul Müdürü 

-dikiş makinesi başındaki Suriyeli mülteciler
-bayrakların hazırlanması
-paketlenmesi
-halk eğitim merkezinden görüntüler
-okula hediye edilmesi
-ipe takılarak göndere çekilmesi
-halk eğitim merkezi müdürü ile röportaj
-okul müdürü ile röportaj
-genel ve detaylar

( ŞANLIURFA -ÖZEL)- Okullarda, Suriyelilerin diktiği Türk Bayrakları dalgalanacak- Türkiye’ye olan vefalarını Ay-Yıldızlı bayrağımızı dikerek ortaya koyuyorlar ŞANLIURFA

- Yeni yılda Şanlıurfa’daki okullarda dalgalanacak olan Türk Bayraklarını Suriyeli mülteciler dikiyor. Büyük bir titizlikle dikilerek hazırlanan Türk Bayraklarından ilki, öğrenciler tarafından göndere çekildi.Şanlıurfa’daki okullarda dalgalanan Türk Bayraklarını Eyyübiye Halk Eğitim Merkezinde kurs gören Suriyeli mülteciler dikiyor. Daha önce okullar için bir çok proje gerçekleştiren Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi, bu defa da birlik ve beraberliğin en büyük sembolü olan Türk Bayraklarının dikimini Suriyeli kursiyerler aracılığıyla yapıyor.Bayraklar büyük bir titizlikle dikiliyorMerkezdeki kursa katılan Suriyeliler, aldıkları eğitimle Türk Bayrakları büyük bir titizlikle dikiyor. Dikimi tamamlanan bayraklar yine Suriyeliler tarafından paketleniyor. Daha sonra ise bu bayraklar Şanlıurfa’daki okullara hediye ediliyor. Usta öğreticiler eşliğinde gönüllü olarak Türk bayraklarını diken Suriyeli kursiyerler bu sayede hem meslek ediniyor hem de okulların bayrak ihtiyacı karşılanıyor.Suriyelilerin yaptığı bayraklar tüm okullarda dalgalanacakSuriyeliler tarafından hazırlanan bayrakların tüm okullarda dalgalanacağını dile getiren Eyyubiye Halk Eğitim Müdürü Necati Taş, “Halk için eğitim, eğitim için Eyyübiye Halk Eğitim parolasıyla çıktığımız bu yolculukta daha önce boya kursu üzerinden birkaç okulumuzun boyasını, badanasını, iç ve dış cephesini yaptık. Bugün de ilçede bulunan tüm okulların bayrak ihtiyacını karşılamak amacıyla bir proje başlattık. İnşallah ilçemizde bulunan tüm okullarımızın bayrak ihtiyaçlarını bu projeyle karşılayacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız sürekli devam etmektedir. Bugün de gördüğünüz gibi kursiyerler tarafından gönüllü bir şekilde bayrak dikimi yapılıyor. İnşallah bu birlik ve beraberliğimizin sembolü olan bayraklarımızı tüm okullarımızda dalgalandıracağız” dedi.
Suriyeliler için kurslar devam edecekSuriyeliler için kursların devam edeceğini dile getiren Taş, “Bu kurslar sonunda Suriyeli kardeşlerimiz belgelerini aldıkları zaman inşallah belli yerlerde istihdam edilme imkanına sahip olacaklar. Bu konuda Suriyeli kardeşlerimiz burada görmüş oldukları mesleki eğitimlerini inşallah kendi hayatlarında da idame etme şansına sahip olacaklardır. Halk eğitim merkezi olarak bize düşen en büyük görev bu kursiyerlerin eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi alanlarında iş sahibi olabilmeleri için onlara öncülük etmektir. Bu öncülüğümüz devam ediyor. İnşallah yılbaşından sonra değişik projelerle Suriyeli kardeşlerimizin mesleki eğitimleri üzerinde çalışmalarımız devam edecektir” şeklinde konuştu.
Merkezde 398 kursiyer eğitim alıyorSuriyelilerle birlikte kursta toplam 398 kişinin eğitim gördüğünü vurgulayan Necati Taş, “Suriyeli kardeşlerimizle birlikte merkezimizde 398 kursiyer eğitim alıyor. Tabi bu kursiyerler sadece bayrak dikimi yapmıyorlar, aynı zamanda paketleme olsun, giyim, dikiş, nakış olsun, sekreterlik gibi çeşitli kurslarımızda eğitim alıyorlar. İnşallah bu ayın sonunda bu kurslarımızı sonlandırıp, kursiyerlerimize belgelerini takdim edeceğiz” dedi.
Suriyelilerin diktiği ilk Türk Bayrağı göndere çekildiSuriyeli kursiyerlerin diktiği ilk Türk Bayrağı Şehit Nusret İmam-Hatip Ortaokuluna çekildi. Okula giden Halk Eğitim Merkezi yetkilileri hediye ettikleri Türk Bayrağını okul yöneticileri ve öğrencilerle birlikte göndere çekti. Türk Bayrağını direğe çektikten sonra bir değerlendirmede bulunan Okul Müdürü İsmail Çelik, “Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi bize çok değerli bir hediye sundu. Bizde bu hediyeyi büyük bir zevkle kabul ettik. Merkezin bize takdim ettiği bu hediyeden dolayı teşekkürlerimiz sunuyoruz. Eyyübiye ilçemizin böyle güzel bir merkeze ihtiyacı vardı. Kurulduğu günden beri iyi hizmetlerle anılıyor. Öğrencilerimizle beraber aldığımız bu hediye bizi mutlu etti. Merkezin bu hizmetlerinin tüm ilçeye yansımasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

28 Aralık 2017 Perşembe günü yayınlandı