Onlar artık kimsesiz değil - ANKARA

- Sokakta kalan Dursun Bozkaş'ın polis memurlarınca kimsesizler oteline götürülmesi - Otelden görüntü - Dursun Bozkaş'a traş yapılması - Dursun Bozkaş'ın konuşması - Yemekhaneden görüntü - Hüseyin Kapucu'nun konuşması - Ahmet Güleç'in konuşması - Gürkan Kaya'nın konuşmasıOnlar artık kimsesiz değil - Ankara Valiliğince her kış dönemi açılan kimsesizler oteli, bu yıl da 100 evsize sıcak yuva oldu - Soğuk havalarda sokaklarda ateş yakarak hayatta kalmaya çalışan Bozkaş, Valilik ekiplerince donmak üzereyken bulunarak kimsesizler oteline yerleştirildi - 17 Ağustos Adapazarı depreminde ailesini kaybeden Kaya da yaşama umudunu kaybetmek üzereyken kimsesizler oteli sayesinde hayata tutundu - Soğuğa, açlığa ve susuzluğa karşı çaresiz kalan Kapucu'ya da Valiliğin yardım eli yetiştiANKARA (AA) - AYKUT KARADAĞ - Başkentin soğuk gecelerinde donmamak için sokakta ateş yakarak hayatta kalmaya çalışan Dursun Bozkaş, Hüseyin Kapucu ve Gürkan Kaya gibi birçok kimsesiz, ekiplerce alınarak kimsesizler oteline yerleştiriliyor. Ankara Valiliğince her kış dönemi açılan kimsesizler oteli, bu yıl da 100 evsize sıcak yuva oldu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının, kimsesizleri ve evsizleri çetin kış şartlarından korumak amacıyla hizmete açtığı kimsesizler otelinde bu yıl 100 kişi konaklıyor.Kayıp vatandaşlara da sahip çıkılan kimsesizler otelindeki 61 yaş üstü vatandaşlar huzur evlerine, engelliler ise rehabilitasyon merkezlerine yönlendiriliyor. Çalışabilecek durumdaki evsizler ise İŞKUR aracılığıyla iş sahibi yapılıyor. - Her birinin hüzünlü hayat hikayeleri varAA ekibi, otelde kalan evsizlerin ve kimsesizlerin hayat hikayelerini dinledi. Sokaklarda ateş yakarak hayatta tutunmaya çalışan Dursun Bozkaş, valilik ekiplerince donmak üzereyken bulunarak kimsesizler oteline getirildiğini anlattı.Eşini trafik kazasında kaybedince sokaklarda kalmaya başladığını ifade eden Bozkaş, "Polis abilerimden Allah razı olsun, beni sokaktan alıp getirdiler. Onlara Allah kaza bela vermesin. Burada sıcak çorbamı içtim, traşımı oldum ve banyomu yaptım. Şimdi de rahatça uyuyacağım." dedi.
- Soğuktan ölmek üzereyken yardım eli yetiştiSoğuğa, açlığa ve susuzluğa karşı çaresiz kalan Hüseyin Kapucu'ya da devletin yardım eli yetişti.Parklarda hayatta kalma mücadelesi verdiğini kaydeden Kapucu, "Ben hemen hemen 30 senedir dışarlardayım. Geçen yıl iki arkadaşım yanımda donarak öldü. Sıra bana gelmişti. Ben de direkten döndüm, ölmedim. Memur abilerim geldi ve beni arabaya bindirip buraya getirdiler. Aslında benim gibileri cepheye göndermeleri lazım. Harp var şimdi... Biz devletin verdiği şu yemeği hak etmiyoruz. Bana silah versinler ben de cephede olmak istiyorum." diye konuştu.
Gençlik parkında iki hafta önce rahatsızlık geçirerek hastaneye kaldırılan, sonrasında ise kalacak bir yeri olmadığı için kimsesizler oteline getirilen Ahmet Güleç de sıcak bir yuva sahibi olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

- "Kış demek ölüm demek"17 Ağustos Adapazarı depreminde ailesini kaybedince kenti terk edip Ankara 'da sokaklarda kalmaya başlayan Gürkan Kaya da kendisine yardım eli uzatılmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Kendisine sahip çıkarak, soğuktan ve ölüm tehlikesinden kurtaranlara teşekkür eden Kaya, şöyle konuştu:" Ankara 'dan başka böyle statüye sahip olan bir şehir görmedim. Biz sokak çocuğuyuz. Baktığınız zaman yapabileceğimiz çok da bir şey yok. Yemek bulursak yeriz, yatak bulursak yatarız... Yaşım 64. Ayaklarımdan rahatsızım ve vücudumun her yerinde platin var. Rabbim bunu imtihan olarak verdi. Aslında bu yaştan sonra 'sokak çocuğu' olarak anılmak zoruna gidiyor insanın. Kendime yediremiyorum yani. Bu arada bizim gibiler için kış demenin ölüm demek olduğunu en iyi biz biliriz. Bizler için sokaktan gelip de sıcacık bir çorba içmek, rahatça uyuyup uyanmak bulunmaz nimettir. Çok iyi bakılıyoruz. Gerek valilikten, gerek yöneticilerden hiçbir şikayetimiz yok. Ankara valiliğinin verdiği bu hizmeti başka bir yerde bulamayız."
Rehabilitasyon Kimsesizler Oteli Trafik Kazası Ölüm Tehlikesi Sokak Çocuğu 

24 Ocak 2018 Çarşamba günü yayınlandı