Güneydoğu'da, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' kutlamaları - DİYARBAKIR

Güneydoğu'da, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" kutlamaları - DİYARBAKIR - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri - Toplanan vatandaşlardan detaylar - HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin konuşmasıGüneydoğu'da, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" kutlamaları - Diyarbakır , Batman, Mardin, Şırnak ve Siirt'te bazı sendikalar ile partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerince kutlamalar düzenlendiDİYARBAKIR (AA) - 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Diyarbakır , Batman, Şırnak, Mardin ve Siirt'te etkinlikler düzenlendi.
Diyarbakır 'ın merkez Yenişehir ilçesindeki İstasyon Meydanı'nda DİSK, KESK, TMMOB ve Diyarbakır Tabip Odasınca organize edilen etkinliğe HDP, CHP ve DBP temsilcileri de katıldı.
Programda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, tüm işçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı."Şimdi tüm halkların tüm emekçilerin tüm kadınların ve gençlerin mücadele günüdür." diyen Temelli, şunları kaydetti:"Emekçilerin sorunlarını çözmek, demokrasi sorununu, Kürt sorununu çözmektir. Bütün sorunlar ortaktır, çözümümüz de ortaktır. İşte halklar, emekçiler, kadınlar bu yüzden alanlarda bir aradalar."Sendika temsilcilerinin de birer konuşma yaptığı etkinlik, halay çekilmesiyle sona erdi.
Sivil Toplum Adala 

1 Mayıs 2018 Salı günü yayınlandı