Gazilerin aşure hayrı karakolluk oldu

-Hastane önünden detay
Gaziler Polis Karakolu Şehit Aileleri Polis Ekipleri Saldırı 

--Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Teşkilat Başkanı Adnan Kaya açıklama
-- Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Aziz Aydın'ın açıklamaları

( MANİSA - ÖZEL)- Aşure hayrı konusunda anlaşamayan gaziler birbirine girdi MANİSA

- Manisa’da faaliyet gösteren 2 farklı gazi derneğinin yöneticileri, aşure hayırlarının aynı yer, tarih ve saate denk gelmesi sebebiyle birbirine girdi. İddiaya göre, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Aziz Aydın ve yönetim kurulu üyesi Nihat Yaşacan tarafından tekmeli ve yumruklu saldırıya uğrayan Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Teşkilat Başkanı Adnan Kaya, hastaneye giderek aldığı darp raporu alarak ardından şikayetçi oldu. Manisa’da gaziler yararına faaliyet gösteren 2 gazi derneği iddiaya göre aşure hayrı sebebiyle birbirine girdi. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ve Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği, Muharrem ayı sebebiyle aşure hayrı düzenlemeyi planladı. İki derneğin de planladığı aşure hayrının aynı yerde, aynı tarihte ve aynı saate denk gelmesi derneklerin arasının açılmasına neden oldu. Sorunu düzeltmek için Kumludere Caddesi üzerinde bir araya gelen yöneticiler, tutuştukları kavganın ardından karakolluk oldu. İddiaya göre, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Aziz Aydın ve yönetim kurulu üyesi Nihat Yaşacan, Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Teşkilat Başkanı Adnan Kaya’ya tekmeli ve yumruklu saldırdı. Kafası, kolu ve yüzünden yaralanan Kaya, olay yerine gelen polis ekiplerince Manisa Devlet Hastanesine getirildi.
Darp raporu alan Kaya, daha sonra Aziz Aydın ve Nihat Yaşacan hakkında polis karakoluna giderek şikayetçi oldu. Olayı anlatan Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Teşkilat Başkanı Adnan Kaya, hakkını maddi ve manevi olarak arayacağını söyledi.

Kaya, şöyle konuştu: “Sabah 11.30 sıralarında bir telefon geldi. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Aziz Aydın ve yönetim kurulu üyesi Nihat Yaşacan kavga için seni bekliyor dediler. Bende seve seve güzelce gideyim konuşayım dedim. Motosikletimin üzerindeyken motorumu daha durdurmadan bana tekme, yumruk saldırdılar. Yere düşüncede kafama, koluma, yüzüme ve elmacık kemiğime aldığım darbelerle saldırı büyüdü. Bir aşure hayrımız yapılacaktı ama ikimizin de aynı tarih ve aynı saate denk geldi. Bizim protokole davetiyemizi verdik. Siz aşurelerinizi iptal edeceksiniz. Gaziler derneği olarak biz dökeceğiz. Koskoca bir Kafesera önünde yer kavgası. Bunun tatlıya bağlanması için bende bunlarla görüşüp 2 dernek ortaklaşa bir karar alalım. Aşureleri birleştirelim. Aynı anda dökelim. Tatsızlık, kavga gürültü olmasın. Bunu konuşmaya geldim. Ben hiçbir şey yapmadım. Elimi dahi kaldırmadım. Türkiye’de gaziye saldırmak 301. maddeden yargılanıyor. Olaylar sakinleşti. Kamera kayıtları emniyet ekiplerince tespit edilecek. Polis ekipleri beni aldı. Manisa Devlet Hastanesi’nde darp raporlarımızı aldık. Karaköy Şehit Mehmet Öztürk Polis Karakolu’nda ifademi verdim. Bende bu saatten sonra şikayetçiyim. Bir gaziye saldırmak yakışık almadı. Darp raporu aldım. Maddi ve manevi yönden hakkımı sonuna kadar arayacağım. Gaziye saldırmanın cezasını çeksinler” diye konuştu.
'Vakfınızı bitireceğim' dedi.
Şehit ve gazi ailelerine küfür edilmesini istemedimTürkiye Şehit ve Gazi Aileleri Koruma ve Kalkındırma Derneği Teşkilat Başkanı Adnan Kaya'nın suçlamalarına ilişkin Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Aziz Aydın karşıt açıklama yaptı. Hakkında söylenenleri yalanlayan Aydın, “Dünkü olayda kendisine hiçbir yapmadım. Vakfınızı bitireceğim dedi.
Ben bu kadarını söylüyorum. Genel başkanımızdan gelecek olan habere göre vereceğim. Ben vakfımıza küfür edilmesini, bilhassa şehit ailelerine, şehitlere, gazilere küfür edilmesini hiçbir zaman istemedim. Vakfımızı korumak zorundayım.”
27 Eylül 2018 Perşembe günü yayınlandı