Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - HATAY



: - Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Törene katılanlardan görüntüler - Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın konuşması - Şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verilmesi - İftardan görüntüDevlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni - Hatay 'da 17 şehit yakını ve 7 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildiHATAY (AA) - Hatay 'da 17 şehit yakını ve 7 gaziye Devlet Övünç Madalyası ve Beratı düzenlenen törenle verildi.
Hatay Valisi Rahmi Doğan, Merkez Antakya ilçesinde bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehitlik ve gaziliğin Türk milleti için önemini belirtti.
Türkiye'nin önemli süreçlerden geçtiğini ifade eden Doğan şöyle konuştu:"100 yıl öncesinde gerçekleşen olaylara şöyle bir baktığımızda aslında benzerlerini de bugün hemen sınırlarımızın yanı başında görmekteyiz. İşte sizin evlatlarınız bu kutlu mücadelede bu vatan, devlet ve millet için ezan susmasın bayrak inmesin diye şehit oldular. Bu yiğitler gazilik unvanını aldılar. Hemen yanı başımızda dünyanın bütün güçleri toplanmış bir vaziyette yine yeni hesaplar peşinde koşmaktalar. Suriye'de 2011 yılında başlayan süreç en çok Türkiyeyi etkilemiştir. En çok bu savaştan zararı biz görmüşüz. 4 milyon Suriyeliyi misafir etmemiz bir yana 36 milyar dolarlık bir ekonomik maliyet bir yana hala bir takım hesaplar peşinde koşan uluslararası güçler Türkiyeyi nasıl diz çöktürürüz, ekonomik olarak Türkiyeyi nasıl boyunduruk altına alırız ve bu milleti nasıl ekmeğe muhtaç ederiz hesabıyla tekrar oyunlarını sahneye koymaya başladılar. Biz bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz ve binlerce yılda inşallah bu topraklarda yaşamaya devam edeceğiz."Vali Doğan, konuşmasının ardından 17 şehit yakını ve 7 gaziye Devlet Övünç Madalyalarını ve Beratını verdi.Törenin ardından şehit yakınları ve gaziler, protokolle birlikte ramazanın ilk iftarını yaptılar.
Gaziler Şehit Yakınları Milyar Dolar Uluslararası Şehit Yakını 

6 Mayıs 2019 Pazartesi günü yayınlandı