Büyük Önder Atatürk KKTC'de anıldı - LEFKOŞA

- Anıta çelenk bırakılması - Saygı duruşu ve İstiklal Marşı - KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın anıt özel defterini imzalaması - Atatürk, edebiyata intikalinin 80. yılında KKTC'de düzenlenen törenlerle anıldıLEFKOŞA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen törenlerle anıldı.KKTC'deki ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi.
Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Tufa Erhürman, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, bazı bakanlar, askeri ve sivil yetkililer ve temsilciler katıldı.
Törende, anıta çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın ardından bayraklar, yarıya indirildi.Daha sonra Cumhurbaşkanı Akıncı, anıt özel defterine şunları yazdı;"Aziz Atatürk; sonsuzluğa uğurlanışının 80. yılında seni yine sevgi ve saygı ile anıyoruz. Kurucusu olduğun ve 'En Büyük Eserimdir' dediğin Türkiye Cumhuriyeti ile yakın işbirliği içerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin daha iyiye, daha güzele ulaşması için tüm gayretimizle çalışıyoruz. Senin ilke ve devrimlerinin gönüllü takipçileri olan Kıbrıs Türk halkı demokratik, laik, bir sosyal hukuk devleti olarak KKTC çatısı altında çağdaş ve uygar bir yaşamın kalitesini arttırmak yönünde çabasını sürdürecektir. Bu çaba sürerken bir yandan da yine senin ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilken çerçevesinde, Kıbrıs’ta kalıcı, makul ve adil bir çözüm için de uğraşlarımız devam edecektir. Bu düşüncelerle aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz.Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de anıt özel defterine yazısında şu ifadelere yer verdi:"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında manevi huzurunda bulunuyoruz. Bizlere bırakmış olduğunuz en kıymetli miras olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmaya kararlıyız. Ülkemizi muhasır medeniyet seviyesine çıkarma mücadelemizde yaktığınız birlik ve demokrasi ışığı, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle birlikte yolumuzu aydınlatmakta, bizlere güç ve ilham vermektedir. Aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, vatan uğruna mücadele eden tüm kahraman şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.KKTC'de, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı Girne, İskele, Gazimağusa, Güzelyurt ve Lefke'de de düzenlenen törenlerle anıldı.
Gaziler Edebiyat General Saygı Duruşu Hukuk Devleti 

10 Kasım 2018 Cumartesi günü yayınlandı