18 Mart Şehitleri Anma Günü - 15 Temmuz gazilerinden Mustafa Zorova - ANKARA

- Törenden detaylar - 15 Temmuz Gazisi Mustafa Zorova ile röportaj18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümüANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
- KahramankazanKahramankazan'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.Törende, öğrenciler tarafından Çanakkale Zaferi’ni konu alan şiirler okudu ve Kahramankazan Şehitler ve Gaziler Derneği Onursal Başkanı Özcan Altunel ile Mürted Hava Meydan Komutanlığı Hava Ulaştırma Üsteğmen Şerif Kartal birer konuşma yaptı.Gün dolayısıyla ayrıca şehitlikte anma programı düzenlenerek, şehitler için Kur’an okundu, mezarlarına çiçek bırakıldı.Törene 15 Temmuz gazilerinden 72 yaşındaki Mustafa Zorova (72) da tekerlekli sandalyeyle katıldı.
Zarova, burada yaptığı açıklamada, Çanakkale’de olduğu gibi kendilerinin de 15 Temmuz’da bedenleriyle tankın topun tüfeğin karşısında durduklarını ifade ederek, "Ezanımız dinmedi, bayrağımız inmedi. O gece bana 3 kurşun sıktılar. Dedim onlara 'sizin kurşununuzla ölmeyiz biz.' 'Bize tetik çektiğiniz o elleri kıracağız.' dedik ve kırdık da inşallah." diye konuştu.

Gaziler Saygı Duruşu Akkale Öğrenciler Tekerlekli Sandalye 

18 Mart 2018 Pazar günü yayınlandı