Norveçli Kız Böyle Can Verdi

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Evrenseki beldesinde kaldıkları otelden yolun karşısına geçmeye çalışan Norveçli anne ve kızına inşaat kamyonu çarptı. Kum yüklü kamyonun çarpması sonucu 20 metre yolda sürüklenen Norveçli anne ağır yaralanırken, 11 yaşındaki kızı Mina Gjarde olay yerinde hayatını kaybetti.
Trafik Kazası Ilıca Belediyesi Norveç Evrenseki 


Edinilen bilgiye göre, Manavgat Evrenseki Beldesi Turizm yolunda meydana gelen trafik kazasında tatil için gelen 11 yaşındaki Mina Gjarde kamyonun altında 30 metre sürüklenerek feci şekilde hayatını kaybederken annesi Mariann Nyguard (33) ağır yaralandı.

ILICA BELEDİYESİ İNŞAAT YASAĞINI TAKMIYOR


Kaza yerine gelen turizmciler ve esnaflar, kaza yapan kamyonun turizm yasağına rağmen gece gündüz demeden devam eden inşaatlar için bu yolda olduğunu, özellikle Kumköy bölgesinde otel ve çarşı inşaatlarının hız kesmeden devam ettiğini dile getirdiler.

Annesi, üvey babası ve ikiz kız kardeşleriyle birlikte Cumartesi günü Manavgat Evrenseki beldesinde bir otele tatil için gelen Mina Gjarde (11) kamyonun altında 30 metre sürüklenerek feci şekilde hayatını kaybetti. Annesiyle birlikte kaldıkları otelden markete gelerek alış-veriş yapan Mina, elinde paketlerle yolun karşısına geçmeye çalışırken A.D. yönetimindeki 07 LCM 44 plakalı kum yüklü kamyon annesi Mariann Nyguard (33) ile birlikte kamyon çarptı. Mina kamyonun altında kalarak feci şekilde hayatını kaybederken annesi ağır yaralı olarak Side Özel Anadolu Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakıma alınarak uyutulan Mariann Nyguard ' ın beyninde ödem olduğu, kafa tasında, belinde ve kalçasında kırıklar bulunduğu bildirildi.

Olayın ardından kaldıkları otelden Anadolu Hastanesine getirilen Jaschim Rygs Eliass ile 6 yaşındaki ikiz kardeşleri Leah Rygs Eliass ve Emma Rygs Eliass ' a Alanya ' dan gelen rahip aracılığıyla Mina ' nın öldüğü annesinin de yaralı olduğu bildirildi. Rahip eşliğinde Mina ' nın bulunduğu Manavgat devlet hastanesine gelen üvey baba Jaschim Rygs Eliass, telefonla Mina ' nın öz babasını arayarak durumu bildirdi. Mina ' nın cansız bedeni üvey babanın teşhisinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Kamyonun Mina ' ya çarpma anı mobesse kameralarına yansırken, alış veriş yaptıkları marketin kameralarına da kazadan 4-5 dakika önce annesiyle birlikte görüntüleri yansıdı.
Kaza yerindeki vatandaşlar, bölgede kazasız gün geçmediğini, mutlaka trafik lambası takılması gerektiğini dile getirirken, kazanın üzerinden 1 saat bile geçmeden aynı yerde iki otomobilin karıştığı bir kaza meydana geldi. Şans eseri bu kazada ölen ya da yaralanan olmadı.
6 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı